Round-up Livera HK (D): Den Bosch probleemloos langs Laren, Amsterdam onderuit in Eindhoven

 

Het tweede deel van het dubbelweekend in de Livera Hoofdklasse zit er op. Na vier speelronden gaat Den Bosch nu als enige zonder puntverlies aan de leiding, terwijl HGC nog altijd puntloos als hekkensluiter achterblijft. 

Hurley-SCHC 3-3

Op bezoek bij Hurley gaf SCHC vandaag de zege uit handen, nadat het twee keer op voorsprong kwam. De thuisploeg gin prima van start en kwamen al in de derde minuut op voorsprong via Roos Drost, maar nog geen tien minuten later stelde Pien Dicke alweer orde op zaken. De ploegen leken vervolgens bij een 1-1 stand de kleedkamers op te gaan zoeken, maar Ginella Zerbo verzilverde op slag van rust een strafbal en bracht Stichtsche daarmee op voorsprong. De thuisploeg gaf niet op en bekroonde zichzelf aan het einde van het derde kwart dan ook met de gelijkmaker via Romée Corver, maar een rake strafcorner van Yibbi Janssen bleek de Hurleyanen te machtig. De zege leek binnen voor de bezoekers, maar Gitte Michels dacht daar anders over en bezorgde haar ploeg een minuut voor het einde alsnog een punt.

Den Bosch-Laren 4-0

Het is nog altijd niet het seizoen van Laren, dat vandaag met ruime cijfers … onderuit ging bij Den Bosch. De ploeg van Mark Materek pakte in de eerste vier wedstrijden vooralsnog slechts twee punten, terwijl Den Bosch met de volle score nu fier aan kop gaat. Aan de Oosterplas viel er geen moment iets te halen voor de dames uit het Gooi, dat al na twee minuten op achterstand kwam door een treffer van Lidewij Welten. De score werd aan het eind van het eerste kwart zelfs verdubbeld door een rake strafcorner van Ireen van den Assem, waarna de thuisploeg met een comfortabele 2-0 voorsprong ging rusten. Na rust ging de ploeg vrolijk verder met scoren: in de 43e minuut was Maartje Kreekelaar trefzeker, waarna opnieuw een rake corner van van den Assem een 4-0 voorsprong betekende en uiteindelijk de eindstand bleek.

HGC-Kampong 1-5

In Wassenaar heeft Kampong de weg naar boven gevonden door de eerste zege van het seizoen te boeken op HGC. De Utrechters stonden voor aanvang van het duel op de voorlaatste plek met slechts een punt uit drie wedstrijden, maar trokken tegen de Gazellen aan het langste eind. De thuisploeg staat nu voorlopig zonder punten stijf onderaan. In het eerste kwart werd er niet gescoord, maar in het tweede kwart gebeurde dat wel: Lisa Gerritsen zette Kampong op voorsprong, waarna Margot Zuidhof op slag van rust de score verdubbelde vanuit de strafcorner. Na rust bracht Nienke Keijser de spanning terug in de wedstrijd, maar lang duurde dat niet. Vijf minuten later liep Kampong via Carlijn Tukkers uit naar 1-3, waarna opnieuw Gerritsen aan het einde van het derde kwart de 1-4 verzorgde. In het laatste kwart bepaalde Chiara Tiddi de eindstand op 1-5.

Oranje-Rood-Amsterdam 2-1

In Eindhoven kwam kampioen Amsterdam vandaag op bezoek. De topper bleek uiteindelijk een prooi voor de thuisploeg na een 2-1 zege. Door de overwinning staan de Brabanders nu op tien punten uit vier wedstrijden, terwijl de Amsterdammers tegen hun eerste nederlaag aanliepen en een matige start van het seizoen kennen, er werd immers al drie wedstrijden op rij niet gewonnen. De bezoekers namen aan het einde van het eerste kwart nog wel de leiding door een rake strafbal van Eva de Goede, maar na de rust bleken twee treffers van Manuela Vilar de ploeg te machtig.

Victoria-hdm 0-2

In Rotterdam is Victoria er niet in geslaagd om punten te pakken tegen hdm. De wedstrijd leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar een late treffer in de62e minuut van Tessa Beetsma gooide roet in het eten van de thuisploeg. In de laatste minuut werd de score zelfs verdubbeld door Pien van Nes, waarmee Victoria tegen de tweede nederlaag van het dubbelweekend aanliep en nu elfde staat met slechts een punt. Voor aanvang van het duel hadden ook de Hagenaars slechts een punt vergaard uit drie duels, maar de eerste zege van het seizoen is dus een feit.

Bloemendaal-Pinoké 1-2

Na drie zeges op rij weten de Mussen weer wat verliezen is. Op het eigen Kopje kwam er een einde aan de zegereeks van drie wedstrijden op rij na een bezoek van de Steekneuzen. De wedstrijd eindigde in een 1-2 zege voor de bezoekers uit het Amsterdamse Bos, al kwam Bloemendaal wel op voorsprong in de achtste minuut via Michelle van der Drift. Pinoké stelde vervolgens aan het begin van het tweede kwart orde op zaken en bepaalde zodoende de ruststand op 1-1. Na de thee bleek Pinoké de sterkere ploeg vandaag, wat ook leidde tot een terechte 1-2 voorsprong in de 47e minuut door een goal van Kiki van Wijk. Erna werd er niet meer gescoord waardoor Pinoké na een matige start van het seizoen het dubbelweekend met twee zeges afsluit.

 

Reageer

Contact Us