Round-up Livera HK (D): Den Bosch speelt met HGC, kraker in Bilthoven onbeslist | Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up Livera HK (D): Den Bosch speelt met HGC, kraker in Bilthoven onbeslist

 

De Livera Hoofdklasse zit officieel op de helft van het seizoen. Na elf speelrondes is hekkensluiter HGC nog altijd zonder punten, terwijl SCHC en Kampong elkaar in evenwicht hielden. Doordat Den Bosch een gemakkelijke overwinning boekte op HGC, staan de Bosschenaren nu alleen bovenaan. Lees de reacties van Kyra Fortuin (SCHC) en Pam van Asperen (Laren). 

Laren – HDM (Uitslag 3 – 2)

In het Gooi heeft Laren zichzelf een goede dienst bewezen door eindelijk weer eens te winnen. In eigen huis werd het uiteindelijk 3-2 voor de ploeg van Mark Materek, die die daarmee pas de tweede zege boekte van het seizoen. Twee rake strafcorners van Lisanne de Lange en Mila Muyselaar zorgden ervoor dat de thuisploeg binnen het eerste kwart al met 2-0 leidde. Aan het begin van het tweede kwart deed hdm iets terug en werd de ruststand door Imme van Es (sc) bepaald op 2-1. In het derde kwart kreeg Laren een strafbal toegekend die werd verzilverd door Muyselaar, waarna Pien van Nes een kwartier voor tijd de spanning terugbracht in de wedstrijd. Na de aansluitingstreffer werd er niet meer gescoord en zo boekt Laren een belangrijke zege en houdt het de veilige negende plek in het vizier. Laren-aanvalster Pam van Asperen: ‘We waren vandaag echt wel goed. Iedereen zat er lekker in en ik heb geen moment in de wedstrijd gedacht dat we zouden verliezen. Keepster Karlijn Adank speelde sterk voor ons, en kon ons op een paar belangrijke momenten in de wedstrijd houden. Natuurlijk stond er vandaag wel wat druk op de wedstrijd tegen HDM, maar het is lekker dat we vandaag hebben gewonnen. Dit goede gevoel nemen we weer mee naar volgende week als we het opnemen tegen HGC’.

 

Pam van Asperen hier nog in actie in de Gold Cup tegen Nijmegen
Pam van Asperen hier nog in actie in de Gold Cup tegen Nijmegen. Foto: Roel Ubels

Den Bosch – HGC (Uitslag 7 – 0)

Aan de Oosterplas kende vice-kampioen Den Bosch een uiterst eenvoudige middag en had het geen kind aan hekkensluiter HGC. Voor eigen publiek werd het maar liefst 7-0 voor de Bosschenaren, die nog altijd ongeslagen de lijst aanvoeren. Voor de Gazellen is het alweer de elfde nederlaag op rij en de ploeg pakte vooralsnog geen punten dit seizoen. De ploeg van Raoul Ehren stond na acht minuten al met 3-0 voor. Het was Frédérique Matla die de score opende, waarna Noor Omrani met twee treffers in een minuut tijd haar ploeg een bliksemstart bezorgde. Ook Sanne Koolen en opnieuw Matla waren nog voor de rust trefzeker, waarna de wedstrijd al in één helft was beslist. Na de rust deed Lieke Hulsen ook nog een duit in het zakje, waarna Matla met een hattrick de eindstand bepaalde op 7-0.

Amsterdam – Pinoké  (Uitslag 3 – 1)

In het Wagener Stadion heeft het door blessures geplaagde Amsterdam de burenruzie winnend afgesloten. Voor eigen publiek werd het 3-1 mede dankzij twee treffers van Felice Albers. Door de zege zijn de Amsterdammers nog altijd terug te vinden op plek drie, al heeft de ploeg van Robert Tigges de voorsprong op plek vier weten te vergroten. De thuisploeg kwam na zeven minuten op voorsprong via Albers, waarna Frances Westenburg op slag van rust de score gelijktrok voor de Steekneuzen. Direct na de thee was Albers – ditmaal uit een strafcorner – opnieuw trefzeker. Michele Fillet bezorgde haar ploeg vier minuten voor tijd de bevrijdende 3-1. Door de nederlaag dalen de Steekneuzen af naar plek vijf op de ranglijst.

Oranje-Rood – Victoria (Uitslag 2 – 1)

In Eindhoven is Oranje-Rood er in geslaagd om de volle buit te pakken tegen promovendus Victoria, maar eenvoudig ging dit niet. Door een nipte 2-1 zege stormen de Eindhovenaren de top vier binnen na puntverlies van de concurrentie. Voor de rust werd er niet gescoord, waarna Lisa Scheerlinck pas in de 47e minuut de score opende voor de thuisploeg. Aan het begin van kwart vier kwamen de bezoekers via Bente van Dijk terug in de wedstrijd, waarna een gelijkspel aanstaande leek. Marlena Rybacha besliste echter anders en gooide twee minuten tijd roet in het eten van Victoria door de winnende treffer te verzorgen.

Hurley – Bloemendaal (Uitslag 2 – 2)

In het Amsterdamse Bos werden de punten verdeeld met Bloemendaal na een 2-2 remise. Voor beide ploegen heeft de puntendeling geen gevolgen voor de ranglijst. De thuisploeg zal het minst tevreden zijn met de uitslag, zeker gezien het feit dat er een voorsprong van 2-o uit handen werd gegeven. Al na zes minuten kwamen de Hurleyanen op voorsprong via Roos Drost, waarna Hannah Lemmens nog in de dertiende minuut de score reeds verdubbelde. Vijf minuten voor rust deed Demi Hilterman iets terug voor de Mussen en werd er gerust bij een 2-1 voorsprong voor Hurley. In de vijftigste minuut bezorgde Nine Rijna haar ploeg alsnog een punt door de eindstand te bepalen.

SCHC – Kampong (Uitslag 1 – 1)

Kampong is de ploeg in vorm en SCHC de gedeelde lijstaanvoerder. In een enerverende partij waren het beide ploegen die de mogelijkheid hadden om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Kampong kwam sterk uit de startblokken, maar uiteindelijk was het Yibbi Jansen die toch nog een punt kon overhouden voor Stichtsche. Een uur voor de wedstrijd was het alles behalve duidelijk of de wedstrijd nog door zou gaan. Bestuurslid Tophockey Willem Boot: ‘Een deel van het veld was bevroren. Met de sproeiers gaan we een klein uur voor de wedstrijd proberen om het veld toch nog bespeelbaar te maken. We mogen van de KNHB niet uitwijken naar een ander veld’. De scheidsrechters besloten om de wedstrijd om 12.45 uur toch door te laten gaan.

Lees hier het wedstrijdverslag van SCHC tegen Kampong

Zie hier alle resultaten van de elfde speelronde in de Livera Hoofdklasse

 

 

Reageer