Round-up Livera HK (D): Den Bosch verspeelt voorsprong tegen SCHC, Oranje-Rood verslaat Hurley

Vandaag stonden er een paar heerlijke wedstrijden op het programma in de Livera Hoofdklasse. In Den Bosch gaf de thuisploeg een 2-0 voorsprong uit handen, terwijl  Oranje-Rood de punten thuis hield tegen Hurley.

Kampong-hdm 1-3

Op de Klapperboom nam Kampong het vandaag op tegen hdm. Voorafgaand aan het duel stonden de ploegen respectievelijk vijfde en zesde met beide zeven punten, maar vandaag bleken de bezoekers de betere ploeg na een 1-3 zege. Door de overwinning is hdm nu al drie duels ongeslagen. In het eerste kwart kwam de thuisploeg in de twaalfde minuut op voorsprong via Michelle Simons, waarna clubtopscorer Pien van Nes met haar vierde treffer van het seizoen de score gelijk bracht aan het begin van het tweede kwart. Na de thee bracht Eva van ‘t Hoog haar ploeg op voorsprong, waarna Pien van Nes deze verder uitbouwde naar 1-3, haar vijfde van het seizoen. Vervolgens vielen er geen treffers en hdm houdt zodoende met de zege de play-offplekken in het vizier.

Oranje-Rood-Hurley 3-0

Aan de Aalsterweg heeft Oranje-Rood de punten thuis gehouden na een 1-0 zege op Hurley. Voor de bezoekers betekent het de eerste nederlaag van het seizoen. De thuisploeg klimt door de zege over Stichtsche heen en bezet nu de tweede plek. In Eindhoven kwam de thuisploeg in de vierde minuut al vroeg op voorsprong via Manuela Vilar, waarna de thuisploeg een overdaad aan strafcorners niet wist te benutten. Fiona Morgenstern verzorgde in de 55e minuut de bevrijdende 2-0 voorsprong, waarmee de zege niet meer in gevaar kwam. Na een uur spelen bepaalde Freeke Moes met een heerlijke knal de eindstand op 3-0.

Victoria-Amsterdam 1-6

In Kralingen lukte het Victoria niet om te stunten tegen regerend landskampioen Amsterdam. De promovendus kende een zware middag en liepen daarmee tegen de vierde nederlaag aan op rij. Voor Amsterdam was de zege slechts de tweede van het seizoen en de ploeg van Robbert Tigges staat nu op een povere negen punten uit zes wedstrijden. Al in de derde minuut werd duidelijk dat er vandaag niet veel te halen viel voor Victoria. Een rake strafcorner van Michelle Fillet opende de score, waarna Eva de Goede deze verdubbelde in de 20e minuut. Opnieuw Fillet verzilverde vervolgens een strafcorner, waarmee de ploegen gingen rusten bij een 0-3 stand. In het derde kwart sleepte Lauren Stam vervolgens raak vanuit een corner, waarna de Goede tekende voor haar tweede treffer van de wedstrijd. Vervolgens deed ook Charlotte Vega een duit in het zakje, waarna Bente van Dijk met een eretreffer de eindstand bepaalde op 1-6.

HGC-Pinoké 0-2

In Wassenaar zijn de Gazellen er nog altijd niet in geslaagd om een punt te pakken dit seizoen. Voor eigen publiek trokken de Steekneuzen met 0-2 aan het langste eind, de zesde nederlaag op rij voor de thuisploeg. De teams leken af te stevenen op een 0-0 ruststand, maar op slag van rust was het alsnog raak voor Pinoké toen Kiki Rozemeijer de score opende. Direct na rust werd de score verdubbeld door Kiki van Wijk, waarna de promovendus niets meer kon uitrichten en de punten meegaan naar het Amsterdamse Bos.

Bloemendaal-Laren 4-4

Op ‘t Kopje werd het een knotsgekke wedstrijd tussen de stuntploeg van het seizoen  en het teleurstellende Laren. De ploegen hielden elkaar met 4-4 in evenwicht, een uitslag die vooral bij Laren pijn zal doen. Na zeven minuten kwamen de bezoekers op voorsprong via Bente van der Veldt, die nog geen twee minuten later de score verdubbelde. Voor de Mussen een klap die zij nog in het eerste kwart te boven kwamen door een velddoelpunt en een rake strafcorner van Ylene Sijnesal. Direct na de rust kwamen de Mussen zelfs op voorsprong via Michelle van der Drift, waarna Laren in de 56e minuut op gelijke hoogte kwam. Zeven minuten voor het einde leek Laren er met de zege vandoor te gaan, maar in extremis verzilverde Demi Hilterman alsnog een strafcorner waarmee de punten werden verdeeld. Een remise waar Laren niets mee opschiet, en Bloemendaal nu op meer punten staat dan waarmee het vorige seizoen werd afgesloten.

Den Bosch-SCHC 2-2

Aan de eigen Oosterplas is Den Bosch er niet in geslaagd om een zege te boeken op SCHC. Na een spannend duel dat eindigde in 2-2 werden de punten verdeeld nadat SCHC zich knap terugvocht na een 2-0 achterstand. Al na vijf minuten kwam de thuisploeg op voorsprong via Frédérique Matla, die daarmee tekende voor haar vijfde treffer van het seizoen. In het tweede kwart werd de score verdubbeld door Lieke Hulsen, waarna de thuisploeg ging rusten met een comfortabele 2-0 voorsprong. Aan het einde van het derde kwart verzorgde Yibbi Jansen vanuit de strafcorner de aansluitingstreffer, waarna zes minuten later de score weer in evenwicht kwam. Dit keer was het Kyra Fortuin die een strafcorner verzilverde en zodoende de eindstand bepaalde op 2-2. Door de puntendeling blijft Den Bosch aan kop, terwijl SCHC een plekje daalt in het klassement.

 

Reageer

Contact Us