Round-up Livera HK (D): Den Bosch zet Bloemendaal eenvoudig opzij, Laren langs Amsterdam

Het was weer een enerverende speelronde in de Livera Hoofdklasse. Koploper Den Bosch kende geen enkele moeilijkheden met Bloemendaal, terwijl Amsterdam in eigen huis afrekende met Laren.

Hurley-Pinoké 4-1

De burenruzie in het Amsterdamse Bos is een prooi gebleken voor Hurley. In eigen huis kwam de ploeg van Patrick Bakker al vroeg op achterstand, maar binnen vijf minuten werd deze omgebogen tot een voorsprong. Namens de Steekneuzen opende Sian Keil de score, maar de thuisploeg bracht de score een minuut later reeds gelijk via Fleur Loomans. Aan het begin van het tweede kwart bracht Elke Boers haar ploeg op 3-1, waarna Lieke van Wijk de ruststand via een strafcorner bepaalde op 4-1. Met die tussenstand was de wedstrijd gespeeld, want na rust kon Pinoké geen vuist meer maken en werd er niet meer gescoord. Door de nederlaag zakken de Steekneuzen af naar de negende plek op de ranglijst.

Amsterdam-Laren 3-0

In het Wagener Stadion heeft regerend landskampioen Amsterdam de tweede zege op rij geboekt ten koste van het kwakkelende Laren. Door de zege stoomt de ploeg van Robbert Tigges door naar de top vier, terwijl Laren nog altijd in de gevarenzone verkeert. Het eerste kwart vielen er nog geen treffers, maar in het tweede kwart gaf ging bij de thuisploeg het gaspedaal open. Het was Eva de Goede die de score opende, waarna Charlotte Vega de score in de 33e minuut verdubbelde. In de laatste minuut voor de rust liep Amsterdam door een benutte corner van Michelle Fillet zelfs uit tot 3-0. Na de thee kon Laren niets meer uitrichten en vond de thuisploeg het wel best en werd er dan ook niet meer gescoord.

SCHC-hdm 4-0

Aan de Kees Boekelaan te Bilthoven bleek SCHC te sterk voor hdm. De ploeg uit Den Haag was tot vandaag al drie duels op rij foutloos, maar moest vandaag zijn meerdere erkennen in het nog altijd ongeslagen Stichtsche. Het leek erop dat er voor de rust niet gescoord zou worden, maar op slag van rust bracht Laurien Leurink haar ploeg op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft had hdm al helemaal niets meer te vertellen. Yibbi Janssen tekende met een rake strafcorner voor haar zesde treffer van het seizoen voor de 2-0, waarna Zerbo aan het begin van kwart vier haar ploeg liet uitlopen tot 3-0. Vier minuten voor tijd bepaalde Pien Dicke met ook haar zesde van het seizoen de eindstand op 4-0.

Oranje-Rood-Kampong 1-2

In Eindhoven is Oranje-Rood tegen de tweede nederlaag van het seizoen aangelopen na een bezoek van Kampong. Door de verliespartij zakken de Eindhovenaren een plekje op de ranglijst, terwijl de bezoekers na een povere start van het seizoen het linkerrijtje bestormen. In de tiende minuut kwamen de bezoekers op voorsprong door een rake strafcorner. De treffer kwam op naam van Tessa Schoenaker. In het tweede kwart kwam de thuisploeg via Lisa Post weer op gelijke hoogte, maar aan het einde van het derde kwart bezorgde Elsie Nix haar ploeg via een rake corner de drie punten.

HGC-Victoria 0-2

De degradatiekraker van de zevende speelronde is geëindigd in een zege voor Victoria, de eerste van het seizoen voor de Rotterdammers. Door de nederlaag zijn de Gazellen nog altijd zonder punten, terwijl concurrent Victoria nu een voorsprong heeft van vier punten in het klassement. Lange tijd werd er in Wassenaar niet gescoord, maar Roos Heimel opende in het laatste kwart alsnog de score. De eindstand werd bepaald door Danielle Jordan.

Den Bosch-Bloemendaal 3-0 

Aan de eigen Oosterplas had vicekampioen Den Bosch vandaag geen moeite met Bloemendaal. De bezoekers stonden lange tijd in de top vier nadat het het seizoen begon met drie zeges op rij, maar sindsdien boekte de Mussen slechts een punt uit vier duels. Ook vandaag was al snel duidelijk dat er niets te halen viel voor de bezoekers. In de zesde minuut opende topschutter Frédérique Matla vanuit een strafcorner de score namens de thuisploeg, waarna Noor Omrani binnen de minuut de score verdubbelde. Na rust tekende Matla voor de 3-0, alweer haar zevende treffer van het seizoen. Met de zege hebben de Bosschenaren een voorsprong van twee punten op de huidige runner-up Stichtsche.

 

Reageer

Contact Us