Victoria lijkt rechtstreekse degradatie te ontlopen nadat HGC in de eerste seizoenshelft werd verslagen.

Round up Livera HK (D): Doelpunten festival bij Den Bosch en SCHC

 

In de twaalfde speelronde van de Livera Hoofdklasse heeft de top-4 geen fouten gemaakt. SCHC mocht vandaag uithalen tegen Pinoké, terwijl Den Bosch de trekker overhaalde tegen Victoria. Zowel Den Bosch, Amsterdam, SCHC en Oranje-Rood pakten drie punten. Kampong leek vandaag te gaan winnen. Uiteindelijk was het Kiki van Wijk die ervoor zorgde dat Hurley de drie punten naar huis mocht meenemen. 

HDM – Amsterdam (Uitslag 0 – 2)

Amsterdam wist dat het vandaag een lastige wedstrijd zou krijgen tegen HDM. Ondanks dat de thuisploeg op een tussentijdse zesde plaats staat, zijn er veel ploegen die maar met moeite kunnen winnen. In de eerste helft was het routinier Eva de Goede die haar ploeg op sleeptouw kon nemen. De Goede kwam door dit doelpunt weer in de top-5 doelpuntenmakers van de Livera Hoofdklasse. Joy Haarman besliste de wedstrijd door in het derde kwart de 0 – 2 te maken. HDM-speelster Tessa Clasener: ‘We speelden vandaag een prima wedstrijd. Vooral in de eerste helft konden we prima meehockeyen. In de tweede helft was het goed te zien dat bij Amsterdam de basistechnieken beter op orde zijn. De aannames zijn beter en er wordt verzorgder gehockeyt. Aanvallend maakten we vandaag iets teveel fouten, waardoor we vandaag geen kans hadden om een punt te behouden.

 

Ondanks dat HDM vandaag een goede pot tegen Amsterdam speelde, kon de ploeg geen punten in eigen huis houden.
Ondanks dat HDM vandaag een goede pot tegen Amsterdam speelde, kon de ploeg geen punten in eigen huis houden. Foto: Roel Ubels

Laren – HGC (Uitslag 3 – 1)

Het leek al vroeg in de wedstrijd of een vroeg doelpunt van Bente van der Veldt een opening zou worden voor een monsterscore. HGC toonde meteen veerkracht en nog in de vierde minuut was de stand alweer gelijk. Toch was het Laren die vandaag de lakens zou gaan uitdelen. Caroline Hollema scoorde in de 15de minuut uit een strafcorner. Voor Hollema was dit haar eerste doelpunt in de Livera Hoofdklasse. ‘Het is heel gaaf om hier te scoren. Mijn broertje en mijn familie waren vandaag aan het kijken. Ik scoorde uit een rebound’, aldus Hollema. Uiteindelijk was het talent Flo Klinkhamer die haar ploeg op een mooie 1 – 3 zette. Door de overwinning van Laren en het verlies van Bloemendaal is de ploeg nu uit de degradatiezone. Hollema: ‘We hebben de hele wedstrijd niet ons niveau gehaald en we waren teveel bezig met randzakn. Ondanks dat we de overhand hadden, konden we dit toch niet omzetten in doelpunten. Uiteindelijk kreeg HGC in de slotfase nog te veel mogelijkheden om uit een strafcorner te scoren. Gelukkig gebeurde dit niet’.

Caroline Hollema speelt haar hele carriere voor Laren. Vandaag scoorde zij voor het eerst voor Laren tegen HGC
Caroline Hollema scoorde vandaag haar eerste Hoofdklasse goal voor Laren. Foto: Roel Ubels

Victoria – Den Bosch (Uitslag 1 – 7)

Wie anders dan Frederique Matla? De topschutter in de Nederlandse Livera Hoofdklasse zorgde er persoonlijk voor dat Victoria vandaag een oorwassing op eigen veld kreeg. Met maar liefst vier doelpunten (drie keer een strafcorner en een keer een strafbal) was het Matla die van zich liet horen. Uiteindelijk was het Pleun van der Plas die de score op 0 – 6 kon zetten. Bente Sluijter deed nog wat terug met de 1 – 6. Uiteindelijk was het routinier Lideweij Welten die met haar tweede doelpunt van de wedstrijd Den Bosch op 1 – 7 kon zetten. Victoria kreeg vandaag geen kans en moet hopen dat het de komende twee weken nog een puntje kan overhouden aan de ontmoetingen met Kampong en Bloemendaal.

Bloemendaal – Oranje-rood (Uitslag 0 – 2)

Oranje-Rood doet het dit jaar prima en staat ‘gewoon’ weer bij de top-4. De ploeg moest het vandaag opnemen tegen Bloemendaal. De ploeg stond aan het begin van de competitie even bovenaan in de Livera Hoofdklasse, maar kan de laatste weken bijna geen punten meer halen. De ervaren Donja Zwinkels maakte in de 24ste minuut de 0 – 1, waarna Manuela Vilar in de 45ste minuut de 0 – 2 kon maken. Door het verlies van Bloemendaal zakt de ploeg een plekje op de ranglijst. Het staat nu op de tiende plaats welke recht geeft op een plek in de nacompetitie.

Kampong – Hurley (Uitslag 1 – 2)

Vooraf was het al bekend dat dit een spannende wedstrijd zou worden. Kampong is de ploeg in vorm en kon vorige week een puntje overhouden in de ontmoeting met SCHC. Beide ploegen moesten winnen om de aansluiting met de top-4 te behouden. Topscorer Lisa Gerritsen scoorde in het derde kwart, waardoor het leek alsof Kampong aan het langste eind zou trekken. Uiteindelijk was het Romee Corver die in de 51ste minuut de aansluitingstreffer mocht scoren. De overgekomen Kiki van Wijk scoorde het winnende doelpunt, waardoor de score op 1 – 2 zou blijven staan. Door de overwinning van Hurley gaat de ploeg over Kampong heen en kan het de aansluiten bij nummer vier, Oranje-Rood.

Pinoké – SCHC (Uitslag 1 – 8)

Het zou vandaag een doelpunten festival gaan worden in het Amsterdamse bos. Waar SCHC afgelopen week twee dure punten thuis liet liggen tegen Kampong, was de ploeg vandaag weer in topvorm. Al in de vierde minuut was het topschutter Dicke die SCHC op voorsprong kon zetten. Jaspers en de Waard zorgden voor een ruime 0 – 3 voorsprong. Sian Keil deed voor de rust nog iets voor Pinoké. Hierna vond SCHC het welletjes. Met doelpunten van Jansen (2x), Fortuin, Leurink en Winter liep Stichtsche naar een ruimte 1 – 8 voorspong. Winter is jeugdspeelsters en kwam dit jaar over naar SCHC met haar moeder die tevens coach bij Stichtsche is. Afgelopen jaar speelde Winter bij H.C. Zwolle.

Zie hier alle uitslagen van de twaalfde speelronde in de Livera Hoofdklasse.

 

Reageer

Contact Us