Round-up Livera HK (D): Einde oefening Groningen, Den Bosch eindigt bovenaan

De officiële competitie van de Livera Hoofdklasse zit erop. Na een genadeloze 9-0 nederlaag op bezoek bij Amsterdam kent Groningen haar lot: degradatie naar de Promotieklasse is een feit. Den Bosch boekte een prima 1-4 zege op bezoek bij SCHC en eindigde bovenaan de ranglijst en pakte zo het eerste EHL-ticket.

Amsterdam-Groningen 9-0

Groningen had minimaal een punt nodig om rechtstreekse degradatie af te wenden, maar dat bleek een onmogelijke missie. Amsterdam toonde zich meedogenloos en boekte een monsterzege op de hekkensluiter en degradant: in het Wagener stadion werd het maar liefst 9-0. De Amsterdammers eindigen door de zege ondanks het harde werk niet bovenaan, want ook Den Bosch deed wat het moest doen. In de dertiende minuut opende Charlotte Vega de scoorde, waarna Kelly Jonker in het tweede kwart de score verdubbelde. Nog voor rust liep de thuisploeg uit naar 4-0 via opnieuw Vega en Jonker. Na de rust ging de ploeg van Rick Mathijssen vrolijk verder met scoren en deden ook Yasmin Geerlings, Eva de Goede en Maria Verschoor een duit in het zakje. Vega tekende erna voor haar derde waarna opnieuw Verschoor de eindstand bepaalde op 9-0 waarmee het een grauwe dag werd voor de Groningers.

Bloemendaal-Kampong 1-3

In Bloemendaal ontvingen de Mussen vandaag Kampong. De thuisploeg was van tevoren nog niet verzekerd van een plek in de play-outs om degradatie en kon nog rechtstreeks degraderen als Groningen stuntte in Amsterdam. Dat gebeurde niet, Kampong won de wedstrijd met 1-3 en zo eindigde de Utrechters op de zesde plek, terwijl Bloemendaal de competitie afsloot op de elfde plek. In het tweede kwart bracht Michelle Fillet namens de bezoekers de score op 0-1. Na de rust werd de score verdubbeld door Phleine Verhoeven, maar Nine Rijna antwoordde kort daarna met de aansluitingstreffer. Opnieuw Fillet bepaalde de eindstand op 1-3.

Huizen-Pinoké 0-2

Voor de thuisploeg moest het raar lopen wilde het nog rechtstreeks degraderen. De ploeg verloor wel, maar gevolgen had dit niet. Pinoké had niet veel meer om voor te spelen, waarmee de overwinning van 0-2 op Huizen geen gevolgen had voor de ranglijst: Huizen eindigt op de tiende plek, terwijl de Steekneuzen als achtste eindigen. In het tweede kwart kwam Pinoké op voorsprong  door een treffer van Alma Fenne. Frédérique Malefason scoorde tien minuten voor tijd de tweede en zorgde voor een 0-2 eindstand. Huizen gaat naar de play-outs, promovendus Pinoké kan zich opmaken voor het nieuwe seizoen.

SCHC-Den Bosch 1-4

Op voorhand beloofde het een spannende kraker te worden, maar uiteindelijk wonnen de Bosschenaren eenvoudig van SCHC met 1-4. Alle treffers namens Den Bosch kwamen op naam van Frédérique Matla, die vandaag de hoofdrol vertolkte. Namens Stichtsche verscheen strafcornerkanon Caia van Maasakker op het scorebord. Met de overtuigende zege eindigt Den Bosch bovenaan het klassement, terwijl SCHC de derde plek verspeelde aan Oranje-Rood. Het gevolg is dat beide ploegen elkaar aanstaande donderdag opnieuw tegenkomen, ditmaal in de play-offs.

Hurley-hdm 1-0

Een vroege treffer aan het einde van het eerste kwart van Elke Boers bleek vandaag de enige treffer van de wedstrijd. De uitslag bleek voor de eindstand geen gevolgen te hebben, aangezien beide ploegen hun positie behielden. Hdm had Hurley nog kunnen passeren op de ranglijst bij een overwinning, maar de Hurleyanen trokken vandaag aan het langste eind. Voor beide partijen zit het seizoen er nu op.

Oranje-Rood-Laren 2-1

De Eindhovenaren hadden een overwinning nodig om eventueel nog een derde plek af te snoepen van SCHC, wat uiteindelijk ook lukte. Oranje-Rood eindigt het seizoen op de derde plek en mag het nu opnemen tegen Amsterdam in de play-offs. Voor Laren stond er niets dan eer op het spel, maar won voor de nederlaag drie wedstrijden op rij en was in prima vorm. Vandaag lukte het overigens niet en kwam Oranje-Rood op voorsprong via Donja Zwinkels, waarop na de rust Laura Nunnink de thuisploeg liet uitlopen naar 2-0. Laura Marell deed nog iets terug in de 66e minuut, maar het bleek niet voldoende.

Reageer

Contact Us