Round-up Livera HK (D): HGC nog altijd puntloos, Amsterdam morst in burenruzie - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up Livera HK (D): HGC nog altijd puntloos, Amsterdam morst in burenruzie

De eerste speelronde van 2020 in de Livera Hoofdklasse is gespeeld en kende weinig verrassingen, hoewel de burenruzie tussen Hurley en Amsterdam onbeslist bleef. Den Bosch pakte in eigen huis de punten ten koste van hdm, terwijl SCHS in het spoor bleef na een dikke 0-6 zege op HGC. 

Bloemendaal-Kampong 0-3

Op ’t Kopje is Bloemendaal er niet in geslaagd om punten over te houden aan het duel met Kampong. In het eerste kwart werd er niet gescoord, maar in de 24e minuut was het Renee van Laarhoven die de score opende. De ontlading was groot bij van Laarhoven, die afgelopen periode flink door het stof ging na het belachelijk maken van een Argentijnse hockeyfan op Instagram. In het tweede kwart liep Kampong binnen zes minuten uit naar 0-3 na twee rake strafcorners van Lisa Gerritsen. Door de zege heeft Kampong de vijfde plek in het vizier en verkleint het de achterstand op Hurley tot een punt.

Hurley-Amsterdam 1-1

De derby van het Amsterdamse Bos is vandaag onbeslist gebleven door een 1-1 remise. De regerend landskampioen kwam in de eerste helft niet tot scoren, maar in de 43e minuut was het Felice Albers die de de ban brak voor de bezoekers vanuit een corner. Lange tijd leken de Amsterdammers er met de zege vandoor te gaan, maar acht minuten voor tijd tekende Yasmin Geerlings voor  de gelijkmaker. Amsterdam kon geen vuist meer maken en verspeelt zo punten en ziet SCHC uitlopen, terwijl Hurley stiekem nog droomt van de play-offs.

Oranje-Ro0d-Laren 2-1

In Eindhoven heeft Oranje-Rood de eerste punten van 2020 binnen na een 2-1 zege op Laren. Al na vier minuten kwamen de Eindhovenaren op voorsprong door een rake corner van Manuela Urroz, waarna er in de eerste helft niet meer werd gescoord. Tien minuten voor tijd kwam het kwakkelende Laren via Laura Marell op gelijke hoogte, maar lang kon de ploeg uit het Gooi niet genieten van haar treffer. Drie minuten later was het Daphne Nikkels die haar ploeg alsnog aan de winnende treffer hielp. De thuisploeg doet met de overwinning uitstekende zaken in de strijd om de play-offs. Omdat naaste belager Hurley slechts een punt pakte lopen de Eindhovenaren twee punten uit.

HGC-SCHC 0-6

De martelgang van HGC in de Livera Hoofdklasse duurt voor in ieder geval een week voort na de vijftiende nederlaag op rij. Op de Roggewoning bleek SCHC een maatje te groot na een dikke 6-0 overwinning op de promovendus. Na negen minuten opende Pien Dicke de score, waarna Yibbi Jansen in de 27e minuut de score verdubbelde. Op slag van rust verzilverde Ginella Zerbo een strafbal waarmee de Bilthovenaren gingen rusten met een comfortabele 0-3 voorsprong. Na rust was Janssen opnieuw trefzeker, waarna Zerbo opnieuw scoorde uit een strafbal en drie minuten voor tijd haar derde prikte. SCHC loopt met de zege twee punten uit op concurrent Amsterdam en houdt koploper Den Bosch in het vizier, terwijl HGC nog altijd puntloos onderaan achterblijft.

Den Bosch-hdm 2-1

Aan de Oosterplas boekte koploper Den Bosch de eerste driepunter van het jaar na een krappe 2-1 zege op hdm. Al na vier minuten kwamen de Bosschenaren op voorsprong via Margot van Geffen, maar tien minuten later bracht Nina van der Marel haar ploeg weer op gelijke hoogte. De bevrijdende treffer voor Den Bosch viel in het derde kwart en kwam op naam van Pien Sanders. Door de zege is Den Bosch nog altijd de enige ploeg zonder nederlaag in de Livera Hoofdklasse. Het gat met naaste belager SCHC bedraagt vijf punten.

Victoria-Pinoké 2-4

De Steekneuzen kende in Rotterdam een eenvoudige middag op bezoek bij de dames van Victoria. De bezoekers stonden al na vijf minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong, door een rake corner van Sian Keil en een velddoelpunt van Stella van Gils. Vijf minuten deed Sabine van den Eijnden iets terug voor de thuisploeg, maar de hoop van Victoria werd door Sterre Deetman na een kwartier getemperd toen ze scoorde vanuit een strafcorner. Zeven minuten voor rust liep Pinoké uit naar 1-4 via Maria Steensma en leek de wedstrijd gespeeld. Na de thee deed Danielle Jordan nog wel iets terug voor de Rotterdammers, maar gescoord werd er niet meer.

Reageer