Round-up Livera HK (D): SCHC boekt knappe zege bij Oranje-Rood, belangrijke overwinning Laren - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up Livera HK (D): SCHC boekt knappe zege bij Oranje-Rood, belangrijke overwinning Laren

Het dubbelweekend in de Livera Hoofdklasse zit er weer op en kende een paar mooie uitslagen. SCHC had in Eindhoven geen moeite met Oranje-Rood, terwijl Laren op bezoek bij Victoria een zeer belangrijke zege boekte in de strijd tegen degradatie. 

Kampong-Pinoké 2-3

Op de Klapperboom vond vanmiddag een interessant duel plaats in de strijd om mogelijke play-offs. Voor de wedstrijd bedeelde beide ploegen de vijfde plek, maar de Steekneuzen trokken aan het langste eind na een 2-3 zege en mogen daarmee nog dromen van play-offs. De bezoekers kwamen al na drie minuten op voorsprong nadat clubtopscorer Sian Keil een strafcorner wist te verzilveren. Pinoké wist de voorsprong zes minuten vast te houden, waarna Renee van Laarhoven ook uit een corner tekende voor de gelijkmaker en een 1-1 ruststand. Na de thee bracht Sterre Deetman haar ploeg weer op voorsprong waarna Tessa Schoenaker in de 61e minuut tekende voor de gelijkmaker. De punten leken verdeeld te gaan worden, maar Deetman had andere plannen en bezorgde haar ploeg daarmee een belangrijke zege.

Den Bosch-Amsterdam 1-1

Aan de Oosterplas kreeg lijstaanvoerder Den Bosch vandaag bezoek van regerend landskampioen Amsterdam. In een herhaling van de finale van vorig seizoen leek Den Bosch  aan het langste eind te trekken, maar een late treffer van Amsterdam gooide roet in het eten. Voor de rust werd er in Den Bosch niet gescoord, maar het was Julia van den Heuvel die de score opende in de 48e minuut. Na de treffer lukte het Amsterdam lange tijd niet om een vuist te maken, maar Ilse Kapelle ontpopte zich een minuut voor tijd tot matchwinner middels een rake strafcorner. Den Bosch behoudt haar ongeslagen status, maar zien SCHC wel tot drie punten naderen in de strijd om de eerste plaats.

Victoria-Laren 1-3

In de strijd tegen degradatie heeft Laren vandaag uitstekende zaken gedaan door in Rotterdam af te rekenen met Victoria. Voor de ploeg uit het Gooi was Macey de Ruiter met twee treffers de gevierde vrouw. Laren neemt door de zege de achtste plek over van hdm en is daarmee voorlopig in veilige haven. In het eerste kwart tekende de Ruiter voor haar eerste treffer van de wedstrijd, waarna er voor rust niet meer werd gescoord. In het derde kwart bracht Danielle Jordan haar ploeg weer op gelijke hoogte. Aan een gelijkspel had Laren vandaag niets en alleen een zege telde, wist ook de Ruiter. In de 52e minuut tekende ze dan ook voor de belangrijke beslissingstreffer, waarna Pam van Asperen de eindstand bepaalde op 1-3.

HGC-Hurley 1-1

In Wassenaar zijn de Gazellen er eindelijk in geslaagd om een punt te verzamelen na een remise op Hurley. De thuisploeg leed eerder dit dubbelweekend een zeer pijnlijke nederlaag (1-0) op bezoek bij naaste concurrent Victoria, maar wist de zure nasmaak vandaag enigszins weg te spoelen na een 1-1 gelijkspel. Na acht minuten bracht Sophie Schlatmann de thuisploeg op voorsprong en tekende voor de zesde treffer van het seizoen voor de hekkensluiter. Na rust trok Lieke van Wijk de score recht en werd er niet meer gescoord. Voor HGC een punt voor de eer, terwijl Hurley blijft steken op de zesde plek.

Oranje-Rood-SCHC 2-5

In Eindhoven beleefde Oranje-Rood vandaag een slechte dag na bezoek van Stichtsche. De Brabanders speelde een belabberde pot en werden met ruime cijfers (1-5) opgerold door de huidige runner-up van de Livera Hoofdklasse. De Bilthovenaren kwamen al na een minuut spelen op voorsprong via Kyra Fortuin, waarna Caia van Maasakker de score aan het begin van het tweede kwart verdubbelde middels een rake strafcorner. Na 21 minuten was Fortuin opnieuw trefzeker en stonden de bezoekers al op een 0-3 voorsprong. Ook Ginella Zerbo deed een duit in het zakje, waarna alleen Thirsa Kho op slag van rust nog iets wist terug te doen. Aan het einde van het derde kwart verscheen ook Carlien Dirkse van den Heuvel, op het scorebord, waarna Freeke Moes met een eretreffer de eindstand bepaalde.

Bloemendaal-hdm 1-1

Op ‘t Kopje is Bloemendaal er niet in geslaagd om de volle winst te behalen in duel met hdm. Beide ploegen bleken vandaag in evenwicht en kwamen één keer tot scoren. In het tweede kwart bleek een corner van Michelle van der Drift hdm te machtig, waarna er geen treffers meer vielen voor de rust. Direct na de rust werd de eindstand al bepaald op 1-1 door een doelpunt van Eva van ‘t Hoog.

Zie hier alle uitslagen in de Livera Hoofdklasse.

Reageer