Round-up Livera HK (D): SCHC haalt weer uit, Amsterdam lijdt puntverlies | Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up Livera HK (D): SCHC haalt weer uit, Amsterdam lijdt puntverlies

 

In de zestiende speelronde heeft Amsterdam voor de tweede keer op rij puntverlies geleden. Tegen Laren kwam de ploeg van Tigges niet verder dan een gelijkspel. Victoria heeft in de strijd tegen degradatie HGC op een grotere achterstand gebracht. In een onderling duel won de thuisploeg met een klein verschil. Den Bosch en SCHC maakten geen fout.

Victoria – HGC (Uitslag 1 – 0)

In de strijd tegen degradatie heeft Victoria de genadeklap kunnen uitdelen aan HGC. Met een vroeg doelpunt van van den Eijnden zorgde Victoria ervoor dat HGC een vrijwel uitzichtloos perspectief heeft. Voordat de wedstrijd van start zou gaan, was het vrijwel al bekend dat HGC niet zou gaan scoren. In eerste vijftien wedstrijden werd er maar vijf keer gescoord. Ook Victoria kan nu al gaan uitkijken naar wie het gaat treffen in de nacompetitie. De achterstand op Bloemendaal is zeven punten, wat vrijwel een onmogelijke opdracht lijkt te zijn voor de nieuwkomer in de Livera Hoofdklasse.

Laren – Amsterdam (Uitslag 1 – 1)

Ook in de tweede wedstrijd na de winterstop heeft Amsterdam punten laten liggen. Tegen Laren kon de landskampioen niet de juiste vorm laten zien. De snelle Laura Marell scoorde al snel de 1 – 0. Michelle Fillet, die dit jaar al zeven keer het net kon vinden, maakte nog voor de rust de gelijkmaker. Ondanks het puntverlies, lijkt Amsterdam wel al veilig te zijn in de strijd om de play-offs. De voorsprong op nummer vijf Pinoké is negen punten. Laren behoudt door het gelijke spel de aansluiting met de middenmoot.

HDM – SCHC (Uitslag 1 – 4)

SCHC heeft voor de tweede keer op rij aan haar doelsaldo kunnen werken. Ondanks een vroege voorsprong van HDM, Beetsma scoorde in de tweede minuut, liet SCHC haar topvorm weer zien. Topscorers Dicke (2x), Jansen en Zerbo mochten allen een keer scoren. De ploeg behield door de ruime overwinning op HDM de status van meest scorende ploeg in de Livera Hoofdklasse.

Pinoké – Hurley (Uitslag 1 – 0)

Spanning zou er zijn in het Amsterdamse bos waar Pinoké de buren van Hurley zou ontvangen. Hurley is de verrassende nummer vijf in de Livera Hoofdklasse en kon door een overwinning dichterbij Oranje-Rood komen. Ook Pinoké kijkt met een schuin oog nog naar de play-offs. Oranje-Rood liet donderdag twee dure punten liggen waardoor beide ploegen extra gemotiveerd waren om de punten binnen te halen. Waar de wedstrijd op een ‘brilstand’ uitslag leek te gaan eindigen, bleek dit uiteindelijk toch niet zo te zijn. Frederique Malefason scoorde vier minuten voor tijd voor Pinoké, waardoor de ploeg nu de nieuwe nummer vijf in de competitie is.

Bloemendaal – Den Bosch (Uitslag 2 – 4)

Den Bosch blijft vrij gemakkelijk de overwinningen binnen halen. In een moeizame wedstrijd tegen Bloemendaal, kwam Den Bosch voor rust nog wel op achterstand. Toch toonde de ploeg van Ehren weerstand. International Ireen van den Assem (2x) en Maartje Krekelaar zorgden er in de tweede helft voor dat de Bosschenaren geen puntverlies leden.

Reageer