Round-up Livera HK (D): Amsterdam geeft belangrijke zege uit handen, Laren pakt knap punt tegen Den Bosch

De achtste speelronde van de Livera Hoofdklasse kende weer een paar mooie affiches. In het eigen Wagener stadion gaf regerend landskampioen Amsterdam een belangrijke zege op Oranje-Rood uit handen (2-2), terwijl koploper Den Bosch punten morste bij Laren (1-1).

Amsterdam – Oranje-Rood 2-2

In het Wagener stadion gaf Amsterdam vandaag een belangrijke zege uit handen tegen concurrent Oranje-Rood. In het eerste kwart werd er niet gescoord, maar aan het begin van het tweede kwart brak Ilse Kapelle de ban voor de thuisploeg. Vier minuten later werd de score reeds verdubbeld door Charlotte Vega. De regerend landskampioen leek met een comfortabele 2-0 de rust in te gaan, maar daar dacht Marlena Rybacha anders over: haar rake strafcorner gaf haar team op slag van rust toch nog reden tot hoop. In de tweede helft werden de bezoekers sterker en sterker. Toch leek het erop dat de drie punten in eigen huis bleven voor Amsterdam, totdat Fiona Morgenstern met een fraaie actie de gelijkmaker verzorgde.

Kampong – HGC 6-1

Voor HGC lijkt het seizoen in de Hoofdklasse inmiddels een lijdensweg te worden. Na de pijnlijke nederlaag vorige week in eigen huis tegen naaste concurrent Victoria, is de hekkensluiter ook na een bezoek aan Kampong nog altijd puntloos. Al na een minuut spelen kwamen de Gazellen op achterstand, door een treffer van Michelle Simons. Het duurde slechts twee minuten voordat de thuisploeg opnieuw de trekker overhaalde, de tweede treffer kwam op naam van Margot Zuidhof. In de vijftiende minuut viel de derde treffer van het seizoen voor HGC, maar een minuut later was de marge voor Kampong weer twee doelpunten nadat opnieuw Simons op het scorebord verscheen. Na de rust was het opnieuw de beurt aan Kampong, Chiara Tiddi, en Lisa Gerritsen (2x) verschenen nog op het scorebord en bezorgden Kampong daarmee een ruime 6-1 zege.

SCHC – Hurley 4-3

In Bilthoven stond vandaag een leuk duel op het programma tussen SCHC en Hurley. De thuisploeg was voor aanvang van de wedstrijd nog altijd ongeslagen dit seizoen, terwijl Hurley de afgelopen drie duels maar liefst zes punten boekte. Uiteindelijk werd het een spectaculaire wedstrijd waarin SCHC zwaarbevochten aan het langste eind trok. Pas in de 28e minuut viel de eerste treffer, die op naam kwam van Ginella Zerbo. De thuisploeg ging rusten bij een 1-0 stand, waarna Laurien Leurink direct na rust de score verdubbelde. In de 42e minuut liep Stichtsche zelfs uit naar 3-0 door een rake corner van Yibbi Jansen. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar Hurley gaf niet op. De 3-1 kwam op naam van Teuntje Horn, waarna Joëlle Ketting vijf minuten later ook tekende voor een aansluitingstreffer. De sensatie was compleet toen Gitte Michels via een corner tekende voor de 3-3 na een uur spelen. Het leek erop dat SCHC zichzelf daarmee in de voet schoot, maar toen stond Yibbi Janssen op. In de 66e minuut bezorgde ze haar ploeg alsnog de zege na een rake corner. Door de zege komt Stichtsche in punten gelijk met koploper Den Bosch.

Laren – Den Bosch 1-1

Voor Laren was het tot vandaag nog een seizoen zonder al te veel succes. Van de zeven duels ging er slechts één gewonnen en de ploeg van Mark Materek is daarmee terug te vinden op een teleurstellende tiende plek. Vandaag nam het team uit het Gooi het voor de tweede keer dit seizoen op tegen Vice-kampioen Den Bosch, ditmaal in eigen huis. Aan de Oosterplas ging Laren nog met 4-0 onderuit, dus er moest uit een ander vaatje worden getapt om iets te forceren tegen het ijzersterke Den Bosch. Na twaalf minuten kwamen de bezoekers via Lieke Hulsen op voorsprong, maar direct na rust kwam Laren terug in de wedstrijd door een treffer van Lisanne de Lange die de eindstand op 1-1 bepaalde. Een knap punt voor Laren na een prestatie die de ploeg ongetwijfeld vertrouwen geeft.

Hdm – Victoria 3-2

De thuisploeg verloor afgelopen speelronde met ruime cijfers bij SCHC (4-0), na een reeks van drie zeges op rij. De Hagenaars kennen daarmee vooralsnog een prima seizoen en hadden de play-offplekken in het vizier. De bezoekers boekten vorige week een cruciale zege bij HGC, waarmee de promovendus afstand deed van de hatelijke laatste plek. In Den Haag leek er geen vuiltje aan de lucht voor hdm vanmiddag. Na zeventien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong via Eva van ‘t Hoog, die de ruststand op 1-0 bepaalde. Na de thee werd de score in de 58e minuut verdubbeld door Fay van der Elst, waarmee de wedstrijd gespeeld leek. Vijf minuten voor het eind kwam Victoria echter terug. Eerst scoorde Veerle Lubbers de aansluitingstreffer, waarna Marise Weijschede de score gelijktrok. Hdm leek een zekere zege uit handen te geven, maar Pien van Nes deed Victoria toch pijn: 3-2 voor de Hagenaars.

Pinoké – Bloemendaal 3-2

Voor aanvang van de wedstrijd stond Pinoké verrassend genoeg een punt achter op Bloemendaal. De Steekneuzen stonden daarmee op een negende plek, maar de verschillen in de middenmoot zijn vooralsnog bijzonder klein dit seizoen. De Mussen kende een droomstart van het seizoen, maar pakten slechts een punt uit de afgelopen vier duels. In het Amsterdamse Bos werd de score geopend door de Steekneuzen na een rake corner van Kiki Rozemeijer. Direct na rust kwamen de Mussen op gelijke hoogte via Michelle van der Drift, maar lang bleef de 1-1 niet op het bord. Drie minuten later kwam de thuisploeg via Maria Steensma opnieuw op voorsprong, waarna de Steekneuzen ook nog eens een strafbal kregen toegekend. Frédérique Malefason faalde niet en bezorgde Pinoké zo de zege. De aansluitingstreffer van Laurien Boot namens Bloemendaal had geen verdere gevolgen.

Reageer

Contact Us