Round-up Livera Hoofdklasse (D): Den Bosch en Amsterdam winnen ruim, Gooise derby prooi voor Laren

hdm-Oranje-Rood 0-1

Na twee wedstrijden zonder overwinning weten de Eindhovenaren weer hoe het is om met drie punten van het veld te stappen. In Den Haag boekte Oranje-Rood een zege met minimaal verschil en werd het 0-1. De uitslag heeft geen gevolgen voor de ranglijst, wat betekent dat hdm blijft steken op de negende plaats en Oranje-Rood nog altijd vierde staat. De enige treffer in het duel kwam op naam van Freeke Moes, die via een rake strafcorner in de 50e minuut de eindstand bepaalde. In de laatste speelronde krijgen de Brabanders bezoek van Laren.

Laren-Huizen 2-1

De Gooise derby is dit seizoen voor de tweede maal beslist in het voordeel van Laren. Voor de thuisploeg betekende de zege alweer de derde overwinning op rij, terwijl Huizen slechts een punt pakte in de laatste vier duels. De ploeg is terug te vinden op de tiende plek, met een punt meer dan naaste belagers Bloemendaal en hekkensluiter Groningen. De treffers vielen vandaag allemaal in het vierde kwart. Klaartje de Bruijn opende de score in de 55e minuut, terwijl Joëlle Ketting zeven minuten later de score verdubbelde. De aansluitingstreffer van Anne van Erp kwam helaas te laat.

Pinoké-SCHC 0-3

Na twee wedstrijden zonder zege is SCHC er wel in geslaagd om er in het Amsterdamse Bos met de punten vandoor te gaan. Door de zege blijft de ploeg derde, maar de ploeg wacht nog een lastig duel met koploper Den Bosch. Ook promovendus Pinoké blijft staan waar het staat, op de achtste plek. Al na zes minuten werd de score geopend via een rake strafcorner van wie anders dan Caia van Maasakker, terwijl ook Ginella Zerbo in het eerste kwart doel trof. In de 63e minuut maakte ze haar 24e treffer van het seizoen en bepaalde ze de eindstand op 0-3.

Den Bosch-Bloemendaal 5-0

Aan de Oosterplas boekte koploper en regerend landskampioen Den Bosch een overtuigende 5-0 zege op Bloemendaal. De Bosschenaren behouden dus de koppositie en zijn nog een wedstrijd verwijderd van een eerste eindnotering. De Mussen blijven staan op de elfde plek, maar zagen wel concurrent Groningen op gelijke hoogte komen in wedstrijdpunten. Clubtopscoorder Frédérique Matla verzorgde na drie minuten de eerste treffer, waarna de score in de 13e minuut werd verdubbeld door Imme van der Hoek, vanuit een strafcorner. Lieke Hulsen maakte de derde in de negentiende minuut, waarna Matla haar achttiende treffer maakte in de 43e minuut. Een rake strafbal van Noor Omrani twee minuten voor tijd bepaalde de eindstand op 5-0.

Kampong-Amsterdam 0-4

In Utrecht leed Kampong de derde nederlaag op rij en was Amsterdam duidelijk de betere ploeg. Voor de EHCC-winnaars lijkt alles voor de wind te gaan. De zege is alweer de vierde overwinning op rij en het gat met Den Bosch blijft slechts een punt. Na zeven minuten was het raak voor de bezoekers. Marijn Veen opende de score en verdubbelde deze binnen het kwartier. De ploeg liep al snel uit naar 0-3 door een treffer van Eva de Goede. De vierde en laatste treffer kwam op naam van Sosha Benninga.

Groningen-Hurley 3-3

Er is nog altijd hoop voor Groningen, zeker na het halen van een punt in eigen huis tegen Hurley. Door het punt blijft de ploeg hekkensluiter, maar komt het wel op gelijke hoogte met Bloemendaal. De vraag is of het punt voldoende is om rechtstreekse degradatie af te wenden, zeker met de wetenschap dat het in de laatste wedstrijd afreist naar het Wagener stadion. Voor Hurley heeft de puntendeling weinig gevolgen. Hurley kwam na acht minuten op voorsprong via Gitte Michels. In de zestiende minuut was het echter weer gelijk via Noor Hakker. Hurley liep vervolgens uit via Senna Bombach en opnieuw Gitte Michels, die tekende voor haar veertiende treffer. Groningen toonde veerkracht en maakte een aansluitingstreffer op slag van rust. Vijf minuten beloonde Gr0ningen zichzelf met een punt door een treffer van Fieke Hoff, die de eindstand naar 3-3 bracht.

Reageer

Contact Us