Round-up play-outs Hoofdklasse (H): Tilburg en Klein Zwitserland doen hun plicht en winnen van de nummer 2 en 3 uit de Promotieklasse - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up play-outs Hoofdklasse (H): Tilburg en Klein Zwitserland doen hun plicht en winnen van de nummer 2 en 3 uit de Promotieklasse

 

In de play-outs werden vandaag de eerste wedstrijden gespeeld in de best-of-three serie. Een overwinning vandaag en zaterdag betekent dat je veilig bent in de strijd om een plek in de Hoofdklasse. Vandaag maakten de Hoofdklasse teams geen fouten en mochten in de uitwedstrijd een belangrijke overwinning mee naar huis nemen. Zowel Tilburg als Klein Zwitserland won van respectievelijk Cartouche en HDM. 

Cartouche – Tilburg

Tilburg wist dat bij het ingaan van de play-outs alles uit de kast gehaald moest worden om de drie punten mee terug te nemen naar Tilburg. In de laatste vier Hoofdklasse wedstrijden werd er maar één punt behaald, waardoor de ploeg voorbij werd gestreefd door Almere. Cartouche werd derde in de promotieklasse, door afgelopen weekend een gelijkspel te behalen tegen Laren. De ploeg wist afgelopen jaar maar liefst negen keer gelijk te spelen. Daarentegen, verloor de ploeg dit jaar maar twee keer. Hierdoor was de ploeg de minste verliezende ploeg in de Promotieklasse. Cartouche stond tegen Tilburg amper op het veld of Joep de Natris mocht de 0 – 1 al aantekenen. In de tweede minuut haalde hij de trekker over, waardoor de gasten op een 0 – 1 voorsprong kwamen te staan. Ook in de 23ste minuut was de Natris dodelijk voor het goal. Met een 0 – 2 voorsprong ging Tilburg de rust in. In de 66ste minuut kon Timmo Kranstauber nog iets terug doen voor Cartouche. Maar met nog vier minuten te gaan kon Cartouche niet meer de gelijkmaker maken. Tilburg neemt de overwinning mee naar huis en kan komende zaterdag de strijd al beslissen.

HDM – Klein Zwitserland

De nummer twee uit de Promotieklasse mocht het opnemen tegen Klein Zwitserland. HDM wist dat bij het ingaan van de play-outs Klein Zwitserland onder druk stond. De ploeg kon in de laatste zeven wedstrijden van het seizoen niet schitteren, en verloor maar liefst zes wedstrijden. Waar Klein Zwitserland in de winterstop op een comfortabele voorsprong stond, werd de ploeg net zoals Tilburg voorbij gegaan door Almere die als gelukkige nummer drie van onderen geen play-outs hoefde te spelen. Een spannende wedstrijd in HDM kwam in de 17de minuut helemaal los toen Koen Bijen de 0 – 1 op het scorebord mocht zetten. De topscorer van Klein Zwitserland nam zijn ploeg persoonlijk mee op sleeptouw. Nog voor de rust kwam HDM terug toch Kieran Dartee. HDM had de thee in de 39ste minuut net achter de kiezen, toen Koen Bijen wederom mocht aanleggen en de 1 – 2 voor Klein Zwitserland mocht scoren. De thuisploeg kon niet meer terugkomen in de wedstrijd, waardoor de ploeg zowel zaterdag en zondag op Klein Zwitserland moet winnen om nog een kans te maken om in de Hoofdklasse te komen.

Comments (2)

  1. Zuiderling

    Deze site gaat alleen nog maar over Oranje? Ik lees niks over de afloop van de play-outs van de Hoofdklasse.

    • Redactie Hoofdklassehockey.nl

      Dank je wel voor je feedback. Komende maand zullen we vooral veel schrijven over Oranje. Maar de Hoofdklasse blijft komende maand een aandachtspunt.

Reageer