Round-up play-outs Livera HK (D): MOP recht rug tegen Bloemendaal, HGC langs Huizen - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up play-outs Livera HK (D): MOP recht rug tegen Bloemendaal, HGC langs Huizen

In de strijd om lijfsbehoud en promotie naar de Livera Hoofdklasse hebben de beide Promotieklassers MOP en HGC goede zaken gedaan door in de heenwedstrijd opponenten Bloemendaal en Huizen te verslaan. 

MOP-Bloemendaal 3-2

De Mussen zullen aanstaande zaterdag op het eigen Kopje flink aan de bak moeten om degradatie af te wenden. De eerste wedstrijd in het duel met MOP eindigde in Vught namelijk in een 3-2 zege voor de thuisploeg. De Vughtenaren stonden bij rust nog met 1-2 achter, maar toonden veerkracht. Al na vijf minuten was het raak voor Bloemendaal, dat op voorsprong kwam via Sanne Caarls. Aan het begin van het tweede kwart werd de score via een rake strafcorner zelfs verdubbeld via Nine Rijna. MOP liet het er niet bij zitten en verzorgde op slag van rust nog een aansluitingstreffer, op naam van Colette de Beaumont. In het laatste kwart verzilverde zij ook nog een rake strafbal, terwijl Tess Olde Loohuis vijf minuten voor het einde het feest compleet maakte voor Mop, dat nog slechts één zege is verwijderd van promotie naar de Livera Hoofdklasse.

HGC-Huizen 1-0

Ook de andere Hoofdklasser Huizen moet zaterdag alle zeilen bijzetten om niet af te dalen naar de Promotieklasse. De afgelopen twee jaren lukte het de Gazellen tot twee keer niet om via de play-outs te promoveren. Vorig jaar was Huizen uiteindelijk over drie wedstrijden te sterk in dezelfde setting. Toen wonnen de dames uit het Gooi echter de heenwedstrijd na shoot-outs, vandaag had Isis van Loon andere plannen. In de 50e minuut tekende ze na een mooie aanval en een lekker schot voor de enige treffer van de wedstrijd. Aanstaande zaterdag reist HGC af naar sportpark Bestevaer, waar de dames uit Wassenaar na een zege promotie af kunnen dwingen.

Beide returns vinden aanstaande zaterdag plaats om 12.30

Reageer