Round-up Pro League (D): Nederland boekt zakelijke overwinning op zuiderburen - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up Pro League (D): Nederland boekt zakelijke overwinning op zuiderburen

 

Ook de Nederlandse dames konden vandaag in Belgie een overwinning achter hun naam zetten. Waar de Heren een aantal uur daarvoor het goede voorbeeld gaven, konden nu de dames een poging wagen om de punten weer naar Nederland terug te nemen. De ploeg van Annan domineerde, maar kon uiteindelijk de score niet verder opvoeren dan 1 – 2. 

Waar de Belgen de punten hard nodig hebben om bij de eerste vier te eindigen, kan het Nederlands elftal eigenlijk freewheelend richting het einde van de FIH Pro League series gaan. De ploeg van Annan leed alleen een nederlaag uit tegen Australie, maar kon verder van elke ploeg in de competitie winnen. Een overwinning op Belgie leek vooraf een formaliteit te zijn.

Nederland begon sterk in het eerste kwart en had veel balbezit. Toch kon Yibbi Janssen pas in de 20ste minuut de score openen door een prachtige strafcorner te benutten. Dit was zeker niet tegen de verhoudingen in, want de ploeg kreeg in de eerste helft 17 cirkelpenetraties tegen 2 van België.

In de 41ste minuut was het Hoofdklasse-speelster Ginella Zerbo die de score opvoerde naar 0 – 2. De speelster die haar vorm aan het terugzoeken is, schoot knap raak. In de 52ste minuut deed Sinia iets terug voor Belgie en bepaalde de eindstand uiteindelijk op 1 – 2.. Nederland won dan wel maar met 1 – 2, de ploeg domineerde de hele wedstrijd. Met 39 cirkel penetraties tegen 5 van Belgie had de score zeker hoger moeten uitvallen. Nederland neemt het morgen weer op tegen de Belgische dames, ditmaal in eigen land.

Reageer