Round-up Pro League Grand Final (D): Hockeyroos na shoot-outs in finale ten koste van Argentinië - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up Pro League Grand Final (D): Hockeyroos na shoot-outs in finale ten koste van Argentinië

In het Wagener stadion is de eerste halve finale van de Pro League geëindigd in een overwinning voor Australië na shoot-outs. In de reguliere speeltijd werd het 1-1 door treffers van Julieta Jankas en Jodie Kenny. De Zuid-Amerikanen namen vervolgens de shoot-outs beter in de sudden death (3-4) en spelen aankomende zaterdag de finale tegen de winnaar van het duel tussen Nederland en Duitsland. 

Het tempo lag direct hoog na de afslag en binnen de minuut kwamen de Argentijnen dan ook de Australische cirkel binnen, maar tot een schot leidde het niet. De druk van Argentinië hield aan en in de vierde minuut was het dan ook direct raak. Julieta Jankas stond vogelvrij voor Rachael Lynch in de cirkel en kreeg de bal prima aangespeeld en faalde een op een niet: 1-0 Argentinië. Het waren Los Leones die de overhand hielden en regelmatig de Australische cirkel penetreerden, maar echte kansen volgden niet tot in de achtste minuut de eerste strafcorner werd toegekend. De eerste sleep van d’Elia belandde op de legguards van Lynch, de rebound ging vervolgens naast. Het eerste gevaar van Australië kwam in de tiende minuut vanuit een strafcorner, verdiend na een videoreferral. De bal van Georgina Morgan werd gepakt door Belen Succi. In de voorlaatste minuut van het eerste kwart verdiende de Argentijnen strafcorner twee, maar deze werd niet goed gestopt. De strafcorner die volgde wel, maar de poging was hard maar miste zuiverheid. Na het inschakelen van de videoreferral volgde alweer de vierde corner voor de Argentijnen, maar de poging was niet best.

De Argentijnen gingen in het tweede kwart verder waar het mee bezig was en waren in de zestiende minuut wederom direct gevaarlijk. Een backhandschot richting de rechterhoek ging nipt naast. In de zeventiende minuut floot de scheidsrechter voor strafcorner nummer vijf en was er sprake van eenrichtingsverkeer. De variant die volgde was venijnig, maar de poging die daaruit voort kwam ging nipt naast. Het leek een kwestie van tijd tot de 2-o zou vallen. Toch lieten de Hockeyroos het er niet bij zitten en begonnen ze zowaar aan te zetten, waar een kansje uit volgde. Na een wat rommelige fase kwam Trinchinetti namens de Argentijnen weer eens tot een schot, maar de backhand vloog naast. Een prima actie van Agustina Albertarrio werd vervolgens niet beloond. De Argentijnse omspeelde twee verdedigers, maar kon geen medespeelster bereiken. Het had er vervolgens niet de schijn van dat Australië op gelijke hoogte zou komen, maar toch viel op slag van rust verrassend de 1-1 door een rake strafcorner van Jodie Kenny.

Na de rust mochten de Argentijnen aanleggen voor hun zevende strafcorner, maar de poging werd prima gestopt door de uitstekend keepende Lynch. In de fase die daarop volgde werden er lange tijd geen kansen gecreëerd, tot in de 43e minuut strafcorner nummer acht werd toegekend aan Australië. De sleep ging echter recht op Lynch af en het gevaar was geweken. Aan de andere zijde kregen de Hockeyroos vervolgens ook een strafcorner, maar na de referral bleek er geen sprake te zijn van shoot. Er kwamen geen mogelijkheden meer.

In het laatste kwart was het eerste schot voor de Argentijnen, de backhand van Albertarrio was prima, maar miste richting. Wat volgde was een tweetal strafcorners voor Los Leones. De eerste werd weggewerkt door een Australische verdediger, de tweede ging over vanuit de rebound. Vervolgens leek de wedstrijd lange tijd beslist te gaan worden door shoot-outs. Argentinië kwam er nog wel even gevaarlijk uit in de 58e minuut, maar de kans ging verkeken en de rebound vloog hoog over. Ondanks hun uitstekende track record in de poulefase (alle vier de shoot-outseries gingen gewonnen) leken de Argentijnen geen zin te hebben in nog een shoot-outserie en werd er nog even flink aangezet. De winnende treffer bleef uit waarna de shoot-outs beslissend bleken. Pas in de sudden death viel de beslissing en Australië wist het hoofd koeler te houden dan Los Leones.

 

 

 

 

 

Reageer