Round-up Pro League (H): Mannen van Caldas komen tegen kiwi's niet tot scoren in reguliere speeltijd, winnen shoot-outs - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up Pro League (H): Mannen van Caldas komen tegen kiwi’s niet tot scoren in reguliere speeltijd, winnen shoot-outs

Na de deceptie van afgelopen weekend tegen Groot-Brittanië (1-3), zijn de Oranje heren ondanks een kansenregen van jewelste er niet in geslaagd om zich maximaal te herstellen. De ploeg van Caldas won de shoot-outs en hield zo twee punten over aan het duel met de hekkensluiter van de Pro League.

In het eerste kwart lag het tempo gelijk hoog. Na vier minuten was het Nieuw-Zeeland dat de eerste strafcorner van de wedstrijd mocht nemen. Een harde sleep belandde op de legguards van Sam van der Ven. Even later was de eerste grote kans daar voor Oranje. Thierry Brinkman legde aan op Marlon Landbrug, die de bal net niet lekker raakte waardoor zijn bal naast ging. Vervolgens had kiwi Nick Ross een prima actie in huis en een hard schot volgde. De bal werd fraai gestopt door van der Ven, maar een strafcorner volgde. De Mol hield de bal van de lijn, bijna de eerste treffer voor Nieuw-Zeeland tot gevolg. Het eerste kwart eindigde zonder treffers.

Na twee minuten in het tweede kwart was Oranje voor het eerst gevaarlijk binnen de cirkel van Nieuw-Zeeland. Jorrit Croon haalde de achterlijn en legde de bal gevaarlijk voor, maar helaas kon niemand bij de bal. In de twintigste minuut had Mink van der Weerden een goede actie in huis waaruit een strafcorner volgde. Uiteraard eiste hij zelf de bal op, maar hij sleepte de bal op de uitloper. De bal bleek echter te hoog te zijn gespeeld, waardoor er geen tweede corner volgde. Kort daarna was Oranje opnieuw gevaarlijk via Pruyser en Bakker, maar de bal werd niet goed geraakt en verdween over de achterlijn. Nederland werd sterker en sterker, maar de score bleef uit.

Oranje bleef aanvallen na de rust, en twee minuten in het derde kwart penetreerde Seve van Ass voor het eerst de cirkel, maar hij strandde op de Nieuw-Zeelandse goalie. De druk bleef toenemen, maar de kansen bleven uit. In de 38e minuut kwam Landbrug vanuit een moeilijke hoek tot een schot, maar zijn poging ging naast. In de 41e minuut volgde er wederom een grote kans, ditmaal voor van Puffelen. Voor open doel schoot de speler van Rotterdam naast. De bal wilde er maar niet in, maar een nieuwe poging deed zich aan in de 43e minuut toen Nederland mocht aanleggen voor een strafcorner, maar de bal werd niet goed gestopt door Bakker. Luttele seconden voor de toeter kreeg Nieuw-Zeeland uit het niets nog een dot van een kans, maar gelukkig ging de bal naast.

Weer kwam Oranje in de cirkel en was het gevaarlijk, maar van Puffelen werd teruggefloten: bolle kant. Brinkman wilde op dat moment net uithalen. De druk van Nederland groot, maar het lukte maar niet om door de Nieuw-Zeelandse muur te komen. In de 54e minuut was daar echter een levensgrote kans voor Mirco Pruyser, maar wonderbaarlijk genoeg miste hij de een op een met de goalie van Nieuw-Zeeland. Vervolgens kregen de kiwi’s nog een aardige poging met nog drie minuten op de klok. Een minuut later was de kans daar voor Marlon Landbrug om de wedstrijd te beslissen, maar ook hij kon de wedstrijd niet beslissen. Bakker raakte vervolgens de paal, waarna shoot-outs uiteindelijk moesten bepalen welke ploeg er vandoor ging met een extra punt.

 

 

Reageer