Round-up Pro League (H): Nederland verliest van Australië ondanks het goede spel - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up Pro League (H): Nederland verliest van Australië ondanks het goede spel

 

Het Nederlands elftal speelde vandaag uitstekend, maar staat na 60 minuten spelen toch met lege handen. De ploeg van Caldas toonde drive naar voren, veerkracht, passie om hockeyen en de wil om te winnen. Ondanks deze factoren verloor Nederland met 1 – 4. Australië was meedogenloos en scoorde uiteindelijk vier uit zijn acht genomen strafcorners. 

Nadat de wedstrijd een dikke twee uren uitstel had gekregen vanwege kapotte watersproeiers, begon de wedstrijd uiteindelijk om 17.10 uur. Het publiek die met grote getale naar het Wagener stadion was gekomen zag een enthousiast Nederlands elftal uit de catacomben komen. Het team van Caldas had vandaag zin om te hockeyen. Dat Nederland passie toonde om te hockeyen was de afgelopen Pro League wedstrijden niet altijd te zien. In de wedstrijden tegen Nieuw-Zeeland en Groot-Brittannie zagen we een ongeïnteresseerd Oranje, die op een veel te makkelijke manier de punten liet liggen.

In het eerste kwart was het meteen Nederland die de scepter zwaaide. Met dominant spel werd Australië terug gedronken op eigen helft. De cirkel van de gasten werd meerdere malen gevonden en het was wachten op de doelpunten. Toch was het Australië die in de 5de minuut tegen alle verhoudingen in de eerste strafcorner meteen promoveerde tot een doelpunt. Blake Govers sleepte de bal hard laag op de plank. Maar zoals eerder al werd benoemd was het Nederland die niet uit het veld was geslagen. In de 8ste minuut was het Jip Janssen die nu mocht aanleggen voor Oranje. Ook hij sleept de eerste corner voor Oranje er meteen in. In de 14de minuut is het corner nummer twee voor Australië, en ditmaal is het Hayward die Blaak kansloos maakt.

In het tweede kwart is er meteen een keeperswissel. Van der Ven komt erin voor Blaak. Ook in het tweede kwart probeert Nederland iets te forceren. Toch is het al vrij snel raak voor Australië, in de 17de minuut is het voor de tweede maal Govers die een corner in de touwen sleept. Bij het doelpunt van Australië ziet ditmaal van der Ven ziet er niet scherp uit.

In het derde kwart komt Blaak weer binnen de lijnen. In de 45ste minuut is het Hayward die mag aanleggen voor een corner en de  score op 1 – 4 mag zetten. Nederland blijft het in het laatste kwart proberen, maar degelijk verdedigend werk van Australië zorgt ervoor dat de Oranje-hemden niet dichterbij komen. Nederland gaat door het verlies als nummer drie of vier de Pro League series beëindigen. Komende vrijdag neemt de ploeg van Caldas het op tegen België of weer tegen Australië.

Zie hier voor het Liveverslag

 

Reageer