Round-up Pro League (H): Nederland wint overtuigend van Belgie - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up Pro League (H): Nederland wint overtuigend van Belgie

 

Het Nederlands herenteam van Max Caldas heeft vandaag goede zaken gedaan in de strijd om de FIH Pro League. Waar het Nederlandse team al maanden zoekende is, was de ploeg van Caldas vandaag erg overtuigend. Met een 0 – 4 overwinning op zak, stijgt Oranje naar de derde plaats in het tussenklassement. 

Het dolende Nederlandse team leed afgelopen week een gevoelige nederlaag tegen Groot-Brittannie (1 – 3). Het belabberde, slordige en vooral trage spel wat Nederland afgelopen week op de mat liet zien, was misschien wel het beeld wat Nederland de gehele FIH Pro League aan het Nederlandse publiek liet zien. In lijn van deze matige prestaties werd er afgelopen dinsdag een gelijkspel geïncasseerd tegen de nummer laatst in de FIH Pro League, Nieuw-Zeeland. Toch zag Oranje-speler Janssen toen nog aanknopingspunten. Hij was van mening dat Nederland pech zou hebben en dat het kwartje nog niet de goede kant op was gevallen.

In de wedstrijd tegen Belgie waren de rollen vandaag omgedraaid. Nederland kon eindelijk eens scoren en domineren. In de eerste helft lukte dit niet, ondanks een veldoverwicht. Met 55% was het Nederlands team licht dominant. Toch waren het de Belgen die meer cirkelpenetraties konden produceren.

In de 37ste minuut brak Bjorn Kellerman de ban. De speler die afgelopen dinsdag nog erg ongelukkig was tegen Nieuw-Zeeland kon nu wel scoren. In de 48ste minuut werd deze score verdubbeld en wederom was het Bjorn Kellerman die het goal achter zijn naam mocht schrijven. De wedstrijd zat volledig in het slot toen Bob de Voogd de 0 – 3 scoorde in de 55ste minuut. Jeroen Hertzberger bepaalde in de 60ste minuut de eindstand op 0 – 4.

In de wedstrijd tegen de Belgen stond ook de rentree van Sander de Wijn centraal. De speler van Kampong kon na maanden blessureleed eindelijk zijn rentree bij Oranje weer maken. Ook stond in deze wedstrijd centraal het debuut van Rick Mathijssen. Voor de oud-coach van Amsterdam Dames 1 was deze wedstrijd de eerste en dus winnende die hij als assistent mocht meemaken.

Reageer