Round-up Pro League (H): Oranje wint van Duitsers, plek vier weer in zicht

Een bezoek aan de Oosterburen heeft een belangrijke zege opgeleverd voor de Oranje Heren. De ploeg had de overwinning hard nodig om zicht te behouden op een eindklassering bij de laatste vier en deed in Mönchengladbach wat het moest doen. Nederland won met 2-4 van Duitsland in een heerlijke wedstrijd. 

Meteen na het fluitsignaal werden de intenties van Nederland duidelijk. Alleen de overwinning telde vandaag en de Oranje Heren stichtte meteen het eerste gevaar binnen de minuut via Bjorn Kellerman. Kort daarna gaf Derck de Vilder een splijtende pass op Mirco Pruyser, die oog in oog met de Duitse goalie de bal miste. Niet veel later volgde een mooie pass voor debutant Marlon Landbrug, maar Kellerman schoot de bal wild over. Dit gebeurde allemaal binnen de vijf minuten, waarna ook nog een strafcorner volgde. Mink van der Weerden mocht het proberen en scoorde direct via een harde push de 0-1 voor Nederland. Enkele minuten later waren het de Duitsers die een mooie aanval op de mat legde, waarna direct de gelijkmaker viel. Blaak bracht in eerste instantie redding op de backhand van Niklas Wellen, maar de rebound van Malte Hellwig was raak: 1-1. Erna volgde er een goede kans voor Jelle Galema, maar stuitte op goalie Tobias Walter.

In het tweede kwart lag het tempo direct hoog en speelde Oranje dreigend. Tot kansen kwam het echter niet. Vervolgens leed de Mol balverlies op het middenveld, maar ondanks gevaar aan Duitse zijde werd het foutje niet bestraft. Kort erna kreeg Oranje een beste mogelijkheid, maar Walter redde mooi op een harde pegel van Kellerman. Een rebound belandde naast via Hertzberger. In het vervolg kreeg Landbrug een kans, die een prima pot speelde en leuke acties maakte. Na de actie kreeg hij aan de andere kant de bal op de voet, waarna Duitsland mocht aanleggen voor een strafcorner. Lukas Windfeder sleepte de bal vervolgens langs Blaak: 2-1 Duitsland. Opnieuw volgde kansen voor de Duitsers, maar Pirmin Blak voorkwam dat de Duitsers verder uitliepen in de 25e minuut. Aan de andere zijde maakte Floris Wortelboer bij de achterlijn een mooie actie waarmee hij Arjen Lodewijk wist te vinden, die tekende voor de gelijkmaker: 2-2. Vlak voor de rust werd Duitsland nog dreigend via Fuchs, maar Blaak bracht voor de toeter redding: ruststand 2-2.

De eerste mogelijkheid na de rust is er voor Oranje, na een goede actie van Jelle Galema die de bal voorgeeft. Helaas was de pass niet nauwkeurig genoeg voor Pruyser om de bal binnen te tikken. Ook Kellerman haalde vervolgens uit met de forehand, maar de bal ging naast. Nederland zette vervolgens aan en domineerde de wedstrijd. Pruyser kreeg een grote kans op de voorsprong, maar liet na dit te doen. Enkele minuten later volgde een tweede strafcorner voor de Duitsers, nadat de eerste er in vloog. Lukas Windfeder probeerde het kunstje te herhalen, maar liet dit na. Aan de andere kant volgde ook een strafcorner, de tweede van Nederland. Mink van Weerden mocht het opnieuw proberen, maar ditmaal zonder succes. Nederland werd gevaarlijker en gevaarlijker in het derde kwart, maar de score bleef uit.

De openingsfase van het laatste kwart was voornamelijk een tactisch schaakspel. Lange tijd bleven de kansen dan ook uit, maar een onoplettendheid aan Nederlandse zijde veroorzaakte een kans voor de Duitsers, maar Pirmin Blaak verrichtte een uitstekende redding. Een foutje aan Duitse leidde een gevaarlijke counter in voor Nederland die leidde tot de derde strafcorner voor Oranje. Van der Weerden sleepte de bal hard en bracht zijn ploeg op voorsprong: 2-3 Oranje. De Duitsers wisselde vervolgens hun keeper voor een veldspeler en sleepte er een strafcorner uit. De Duitsers gingen voor een variant, maar Pirmin Blaak had het door en had weer eens een heerlijke redding in huis. Kellerman kreeg in de laatste minuut nog de kans op de 2-4, maar miste voor open doel. Kort erna mocht hij het nogmaals proberen en deed hij wel wat hij moest doen: 2-4 Nederland. Gescoord werd er vervolgens niet meer en Nederland boekte zo een zeer belangrijke zege in de Pro League.

 

Reageer

Contact Us