Round-up Pro League troostfinale (D): Duitsland pakt de bronzen medaille na een zware strijd tegen Argentinie - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up Pro League troostfinale (D): Duitsland pakt de bronzen medaille na een zware strijd tegen Argentinie

 

Duitsland is de eerste ploeg in de FIH Pro League met een medaille. Een spannende, maar vooral langzame wedstrijd, kon pas in de shoot-outs beslist worden. De regulier wedstrijd eindigde in 1 – 1. Door de overwinning op Argentinië, is Duitsland de eerste ploeg die een medaille haalt bij de FIH Pro League. 

In het eerste kwart is het Duitsland die meteen de druk probeert op te voeren. Toch zijn de Duitse dames niet in staat om te scoren. Nadat de eerste paar minuten zijn verstreken is het Argentinië die steeds beter in het spel komt. Met veel voorwaartse ballen in combinatie met technische hoogstandjes proberen de Argentijnse dames het spel te bepalen. Het duurt dan ook niet lang voordat de 0 – 1 in het goal ligt. Ditmaal is het Victoria Granatto die met een individuele actie de cirkel van Duitsland vindt. Zij wordt in de cirkel uit positie gebracht, maar uiteindelijk kan ze toch nog de bal controleren. Een mooie pass richting Retegui zorgt ervoor dat Argentinië na zes minuten al op voorsprong kan komen.

Ook in het tweede kwart is het Duitsland die meteen de druk op Argentinië wil zetten. Tot echte kansen komen zij echter niet. Ook nu is het weer Argentinië die het initiatief kan overnemen. Maar ook in het tweede kwart is het Argentinië die net de finesse mist om de score verder uit te breiden. Albertarrio is degene die met haar snelheid het meeste gevaar veroorzaakt. De eerste helft levert weinig kansen op voor beide teams.

In het derde kwart is het beeld eigenlijk hetzelfde als in de eerste twee kwarten. Een van de Duitse sterren is Hannah Gablac. Zij was samen met haar club der Club an der Alster verantwoordelijk voor onder andere de uitschakeling van Den Bosch in de Europa cup. Duitsland zet aan, en ditmaal is het meteen raak. Hannah Gablac pikt een voorzet goed op en kan Anne Schroder bereiken. Zij prikt de bal hoog in het net. In het vervolg van het derde kwart is het Argentinië die nu echt aanzet. De eerste corner ontstaat, maar deze wordt door een stopfout om zeep geholpen.

Het vierde kwart is er een om snel te vergeten. Het weinige spectaculaire spel zorgt ervoor dat de ploegen richting de shoot-outs gaan. Ook hier is er geen ploeg die duidelijk het initiatief neemt. Nadat beide teams twee keer een shoot-out om zeep hebben geholpen is het de aanvoerster Muller-Wieland die Duitsland op voorsprong brengt. De ervaren Rebecchi kan hierna beide teams weer op gelijke hoogte brengen. Uiteindelijk is het Huse die de winnende maakt.

De Argentijnse spits Albertarrio is één van de dames die een van de shoot-outs om zeep helpt. Zij kijkt terug op de wedstrijd tegen Duitsland: ‘Net zoals donderdag hebben wij gewoon weer veel pech. Ik vond ons veel beter dan Duitsland, maar we konden de wedstrijd niet naar ons toe trekken. Komende weken zullen we heel hard moeten trainen op onze shoot-outs. De pan-american games komen er aan en we kunnen het niet permiteren dat we zo vaak een shoot-out serie missen’.

Zie hier het liveverslag van de wedstrijd

Reageer