Round-up Livera HK (D): SCHC haalt uit tegen hekkensluiter Groningen

 

Op de 18de speeldag heeft SCHC hard uitgehaald tegen Groningen. Waar de ploeg uit het hoge noorden de punten hard nodig heeft, werd er uiteindelijk een dikke nederlaag geleden tegen de ploeg uit Bilthoven (7-0). Door de overwinning van SCHC blijft de ploeg op de gedeeld tweede plaats staan. Concurrenten Den Bosch, Oranje-Rood en Amsterdam maakten namelijk ook geen fout, waardoor de top-4 dicht bij elkaar blijft. 

SCHC – Groningen

Groningen moet drie punten pakken om de laatste plek op de ranglijst over te dragen aan Bloemendaal. In het eerste kwart kan Groningen de ploeg uit Bilthoven nog goed partij bieden. Tot in de 20ste minuut de topscorer uit de Livera Hoofdklasse, Ginella Zerbo, de score opent voor de thuisploeg. Alsof de openingstreffer vleugels geeft, is het SCHC die gemakkelijk de score uitbouwt naar 7-0. Caia van Maasakker scoort haar 201ste doelpunt met een strafcorner, waarna het hele team kan genieten van de overwinning met taart voor van Maasakker. Afgelopen week kon de 200ste treffer namelijk nog niet gevierd worden. Groningen loopt lichte averij op, dus zal volgende week moeten winnen van Huizen om in de Livera Hoofdklasse te blijven.

Den Bosch – Laren

Laren kwam met een goed gevoel naar Den Bosch toe. De blessure bank wordt steeds leger voor de ploeg van Robert-Jan Cox. Klaartje de Bruijn kan meespelen met de gasten, nadat zij haar neus had gebroken tegen HDM. Den Bosch zorgde er voor dat topscorer Fredérique Matla in het eerste kwart haar doelpunten saldo kon opschroeven. Vijf verschillende doelpunten maaksters mochten vandaag meegenieten van de gigantische score die Den Bosch tegen Laren neerzette. Met deze overwinning blijft Den Bosch de lijst aanvoeren. Laren lijkt in een dal te zitten en staat op de vijfde plaats. Kan Cox het tij keren en zijn ploeg weer tot spelen krijgen?

(C) Roel Ubels
(C) Roel Ubels

 

 

Kampong – Pinoké

Door een snelle 0-2 voorsprong voor Pinoké moest de nummer zes van de competitie (Kampong) alle zeilen bijzetten om toch nog een puntje in eigen huis te houden. Beide ploegen kunnen eigenlijk niet meer meedoen voor een plek in de play-offs of degraderen. Door doelpunten van Georgina Oliva en Michelle Fillet mag Kampong toch nog een puntje in eigen huis houden.

Bloemendaal – HDM

De ploeg uit Den Haag is in bloedvorm door negen punten uit de laatste vijf wedstrijden te halen. Afgelopen week verloor de ploeg van Marieke van Doorn met een nipt verschil van lijstaanvoerder Den Bosch. Bloemendaal heeft de punten hard nodig om directe degradatie te ontlopen. De voorsprong op Groningen is maar één puntje. De wedstrijd Bloemendaal – HDM eindigde in een 0-0, waardoor Bloemendaal de morele winnaar is van de middag. Zowel concurrent Huizen als wel Groningen liet punten liggen.

Huizen – Amsterdam

Ook voor Huizen staat er veel op het spel. Achterblijvers Bloemendaal en Groningen hijgen in de nek van de ploeg van Boaz Janssen. Amsterdam die net een dag terug is van een teamweek op Terschelling, laat al in de vijfde minuut het uitpubliek juichen. Door een doelpunt van Oranje international Maria Verschoor weet Huizen dat het een zware middag zal worden. Door doelpunten van Eva de Goede, aanvalster Felice Albers en wederom Eva de Goede, breidt Amsterdam de score uit tot 0-4.

Oranje-Rood – Hurley

De ploeg uit Eindhoven (Oranje-Rood), wist dat bij een overwinning op Hurley een plek bij de play-offs een feit zou zijn. Waar de topscoorster van Hurley, Gitte Michels, in de twaalfde minuut al de openingstreffer maakt, zijn het Freeke Moes en Yibbi Jansen die er voor zorgen dat Oranje-Rood een 2-1 overwinning boeken.

Reageer

Contact Us