Round-up Zaalhockey: Groningen pakt punt, HIC verrast met een overwinning - Hoofdklasse Hockey Nederland
Julian Steen pakt met Groningen een punt tegen Amsterdam.

Round-up Zaalhockey: Groningen pakt punt, HIC verrast met een overwinning

 

In de Hoofdklasse zaal zijn zowel de heren als de dames afgelopen zaterdag gestart met de competitie. Bij de Dames waren de ogen vooral gericht op Rotterdam en Groningen (beiden Promotieklasse op het veld), terwijl bij de Heren de ogen waren gericht op HDM, HIC, Laren en Venlo. 

Het veldseizoen was bij de heren en dames nog nauwelijks achter de rug of afgelopen weekend stond alweer de eerste ronde van de zaalcompetitie op het programma. Een belangrijk moment, want zowel de heren als dames hebben twee weken vakantie voor de deur staan. Het eerste weekend zou al snel duidelijkheid geven welke ploegen er dit jaar er wel of niet goed voor staan.

HIC pakt zijn eerste punten in de zaal

Bij de Heren degradeerde afgelopen seizoen SCHC uit de Hoofdklasse veld. Toch werden de heren wel landskampioen in de zaal. Of de heren uit Bilthoven dat dit jaar weer konden doen, was sterk de vraag. Een grote leegloop was een feit nadat de ploeg vorig seizoen degradeerde. Om 11.00 uur stond de eerste wedstrijd op het programma tegen Venlo. Venlo schoot uit de startblokken en stond na twee minuten al op voorsprong. SCHC toonde echter veerkracht en won uiteindelijk met 3 – 2. Toch moest de landskampioen in de tweede partij haar hoofd buigen. Met een 3 – 1 nederlaag, verloor SCHC haar tweede partij. In Poule A wonnen Pinoké en Oranje-Rood beide wedstrijden. Zij delen na de eerste speelronde gezamenlijk de eerste plek.

SCHC won maar een van de twee wedstrijden en zal komend jaar er hard aan moeten trekken om bij de beste twee te komen.
SCHC won maar een van de twee wedstrijden en zal komend jaar er hard aan moeten trekken om bij de beste twee te komen. Foto: Roel Ubels

In poule B was het HIC die verrassend drie punten naar huis mocht meenemen. Tegen Almere wist HIC al snel op een 0 – 3 voorsprong te komen. Toch toonde Almere veerkracht en wist door Joep Troost de score terug te brengen tot 2 – 3. Ook Den Bosch liet zien dat zij makkelijk kunnen scoren. Tegen Laren werd de score maar liefst 9 – 3. Toch wisten de Bosschenaren hun goal afgelopen weekend niet helemaal leeg te houden, want tegen Kampong verloor de ploeg met maar liefst 8 – 4. Amsterdam is de enige koploper na twee speelrondes. De ploeg wist als enige beide wedstrijden te winnen.

Rotterdam verrassend op de tweede plaats

In Poule A zijn het Hurley en Oranje-Rood die beiden de volle zes punten konden pakken. Beide teams wonnen ternauwernood, maar staan er na de eerste twee speelrondes het beste voor. Lieke van Wijk (Hurley), is na twee wedstrijden de meest scorende speelster in de Hoofdklasse zaal. HGC is ook in de zaal hekkensluiter in Poule A en behaalde als enige geen punten.

Bij de dames was het Laren die goed uit de startblokken kwam. Met de terugkerende Julia Muller wist de ploeg maar liefst twee keer te winnen. Afgelopen maand maakte Muller bekend dat zij haar comeback zou gaan maken in de Hoofdklasse. Door de twee overwinningen staat Laren met zes punten bovenaan in poule B. Rotterdam verraste in dezelfde poule door vier punten te behalen. De ploeg speelt op het veld in de promotieklasse, maar laat in de zaal zien met de beste mee te kunnen. Met een knappe overwinning op Kampong (3 – 2) en een gelijkspel tegen SCHC (1 – 1), gaat de ploeg met een lekker gevoel richting het nieuwe jaar. In dezelfde Poule wist ook Groningen (ook spelend in de Promotieklasse), een punt te pakken. Tegen rivaal Amsterdam werd een gelijkspel behaald. Canisha van Duyn en Floks Beek maakten de doelpunten.

Rotterdam behaalde verrassend genoeg vier punten uit het eerste zaalweekend
Rotterdam behaalde verrassend genoeg vier punten uit het eerste zaalweekend. Foto: Roel Ubels

 

 

Reageer