Russell Garcia weg bij mannen Bloemendaal, Laurence Docherty neemt over

Russell Garcia treedt per direct terug als trainer/coach van de mannen van Bloemendaal. Directe aanleiding zijn de tegenvallende resultaten van het team dit seizoen en de achtste positie op de ranglijst.BLOEMENDAAL-HEREN I-HOOFDKLASSE

Bestuurslid Pepijn Post: ‘Het is een heftig besluit, maar we zagen dat de chemie tussen het team en de trainer/coach niet goed meer werkte. Het spel is niet slecht, maar de resultaten blijven uit. Een club als Bloemendaal is ambitieus. Met zeven internationals, drie oud-internationals en diverse jonge talenten willen we in de bovenste regionen meedoen.’

Laurence Docherty, dit seizoen als assistent-trainer teruggekeerd naar ’t Kopje, zal de taken als hoofdcoach overnemen. Daarnaast is oud-Bloemendaler Thomas Tichelman als trainer toegevoegd aan de technische staf. De huidige assistent-trainer/ coach Remco van Wijk blijft actief in zijn huidige rol.

Floris Jan Bovelander, Commissaris Tophockey Heren: ‘Dit is een grote teleurstelling voor ons allemaal en in het bijzonder voor Russell die met zijn drive en professionaliteit in ruim drie jaar veel goeds bij de club heeft gebracht. Wij zijn hem daar dankbaar voor maar helaas hebben we nu de keuze moeten maken om de training en coaching per heden anders in te richten. Met Laurence en Thomas verwachten wij met hun specifieke kwaliteiten in deze fase meer uit het team te kunnen halen.’

Comments (35)

 1. wat een paniekvoetbal van Bloemendaal!! Het verhaal van de kip en het ei. Ligt het misschien aan de spelers of aan de coach????

 2. Belachelijk!

  Het hockey begint qua mentaliteit erg op voetbal te lijken. Resultaten vallen tegen, zegt ook veel over het team zelf, maar….. Trainercoach eruit. Wat nu als Laurence ook maar 2 punten haalt uit bijv. 3 wedstrijden. Ook maar aan de kant????

 3. García heeft het gewoon matig gedaan bij Bloemendaal. Maar waarom Lauence Doherty die geen enkele ervaring heeft als hoofdcoach? Veel logischer was het natuurlijk geweest als Remco van Wijk het had overgenomen .

 4. Structueel?

  Denk dat het probleem bij Bloemendaal iets groter is dan alleen de coach, die overigens gewoon eindverantwoordelijk is voor de slechte resultaten. Bloemendaal heeft altijd kunnen teren op de uitstraling en kwaliteiten van Bovelander en De Nooijer. Deze rol heeft niemand kunnen overnemen en zie dat voorlopig ook niet gebeuren. Alles op deze club draait om Heren 1 en met het vertrek van deze 2 coryfeeën lijkt de ziel wel een beetje uit de club te zijn. Daarbij als H1 nu ook niet echt lekker draait, heeft dat gelijk zijn weerslag op de hele club. Bloemendaal moet zichzelf gewoon weer opnieuw uitvinden. Het hockey maakt altijd een conjunctuurbeweging, ieder jaar proberen weer nieuwe clubs aan te haken en wordt het lastiger voor de top 4/5 om gewoon de playoffs te halen. Nog niet zo heel lang geleden speelde Kampong overgangsklasse, stond SCHC regelmatig in de playoffs, degradeerde weer en haalde zelfs Tilburg de play offs. Volgend jaar is alles weer anders 🙂

 5. ???structureel, Bovelander was al lang niet meer in beeld toen H1 5 maal achter elkaar kampioen werd en de EHL won???
  Wel zijn er twee jaar geleden veel spelbepalende spelers opgestapt. De Nooijer, Brouwer, Meijer en Kessing verlieten de club en ook de buitenlanders keerde terug naar hun eigen land.
  Ik denk dat dat gat te groot is geweest en Bloemendaal zich daarin verslikt heeft en teveel gegokt heeft op het opstaan van de jonge garde.

 6. Lief structureeltje,

  Maak je geen zorgen, de club gaat echt niet ten onder..
  Als Heren 1 verliest, moeten we echt niet met zijn allen daarvoor opdraaien.
  De jeugdopleiding is ook niet slechter geworden in de laatste jaren. Kan me dan ook niet vinden in jouw woorden.

  Niet alles draait om heren 1. Wel veel. Terecht toch Met een paradepaardje dat thuishoort in de top van de hoofdklasse met een geweldige historie hoort dit ook zo te zijn.

  Zonder heren 1 zou Bloemendaal een simpele dorpsclub zijn als HBS of Rood Wit…
  Natuurlijk draait het om heren 1! en terecht! en iedereen die op de club speelt, speelt daar altijd met trots…Waarom? omdat wanneer je Bloemendaal roept in de wereld iedereen weet waar je het over hebt..

  dat komt niet door meisjes D7, wel door heren 1!

  Zal voor Amsterdam en andere topclubs hetzelfde zijn! (denk ik)

  Hup Bloemendaal!

 7. Treurige Mus,
  Trots omdat je in H11 of D7 van een dorpsclub speelt die iedereen kent en dat men kennelijk een deel van zijn/haar identiteit daaraan ontleent…..Is het werkelijk waar?;)

 8. Wacht even Musch, jij roept hier een andere discussie op die niets te maken heeft met het vertrek van de coach. Zonder breedte geen top of geld dit niet in het mooie Bloemendaal en HBS en Rood Wit dorps clubs? spelen lekker mee in de overgangsklasse dus niet verkeerd.
  Bloemendaal is een koopclub ( de Nooijer komt trouwens van Alkmaar en niet uit de eigen jeugd) met vele buitenlanders en mensen van buiten. Die jeugd opleiding heeft iemand neergezet die nu in het oosten van het land woont en terug on topic is het schandalig hoe een coach wordt afgeserveerd.
  Hij wordt gewoon gedwongen om weg te gaan dit is korte termijn visie van Bloemendaal. Geef de coach de tijd om weer op te bouwen, want er staat geen echt team. Individuen (spelers) die zichzelf belangrijker vinden dan de club.

 9. Bloemendaal gaat met coaches om zoals die weg die al maanden open ligt voor het Kopje. Ze beginnen voortvarend maar maken de weg niet af…..

 10. Niet te groot denken Theo, H11 en D7 zijn aantallen uit heel vroegere tijden. Bloemendaal komt nu niet verder dan D4 en H4.
  Dorpsclub HBS scoort met D6 en H7 een stuk groter. Dat zal wel een reden hebben.Ook Rood-wit is met D5 en H5 groter dan dorpsclub Bloemendaal.

 11. Ontopic.. Belachelijk ontslag! Na die paar potjes, was dan aan het begin van het seizoen uit elkaar gegaan. Nu uit nood een coach aanstellen zonder ervaring. Coaching is een vak, dat moet je leren. Zal je zien dat dit het probleem niet was en moet docherty er dan ook uit na een jaar, wordt ie meteen afgeserveerd, terwijl ie 0 ervaring heeft en het vak moet leren.

 12. Structueel?

  Beste Musch, gezien je ietwat arrogante reactie, lijkt het dat ik niet ver van de werkelijkheid zit. Enorm treurig om buurtclubs als HBS en Rood-Wit weg te zetten als ‘simpele dorpsclubs’. Waar iedereen hier, en wellicht op andere plaatsen in de wereld, terecht met respect spreekt over Bloemendaal, haar prestaties en coryfeeën, geef jij af op hockeyclubs die binnen hun mogelijkheden het maximale eruit halen. Daarbij heb ik ook helemaal niet gezegd dat de club ten onder gaat, maar dat dit onderdeel is van een conjunctuurbeweging. Het zou je sieren om juist eens kritisch naar je eigen club te kijken en zorgen dat die paar mensen die er nu nog op zondag hockeyen met dezelfde gepaste trots over hun club gaan praten, maar dan zonder arrogantie.

 13. Ik houd ook helemaal niet van clubs met elkaar vergelijken. Ze zijn allemaal even mooi. Het enige wat ik knap vind van Bloemendaal is dat ze al zo lang in de top meedraaien. Decennia lang! Op een of andere manier zijn ze daar altijd in staat om topspelers en coaches aan te trekken die daar graag komen spelen. Dat Garcia moest gaan is jammer, maar wel logisch. Hij kreeg na 3 jaar het niet meer op de rit.

 14. Floppieenteun

  Logische keuze van het clubbestuur.
  Als coach word je uiteindelijk afgerekend op de resultaten. En Garcia heeft het inderdaad (qua resultaten) matig gedaan bij Bloemendaal.
  Denk dat er wel meer oorzaken zijn voor de slechte resultaten bij Bloemendaal, en dat kan het clubbestuur (beleidsbepalers)zich ook aanrekenen.
  Het aankoopbeleid is gewoon te wisselvallig. Het lijkt wel of de scherpte te vaak weg is. En dan heb ik het niet over de buitenlandse spelers die gehaald worden, dat doet Bloemendaal bijna altijd fantastisch. Bloemendaal heeft jarenlang zien aankomen dat de Nooijer een keer ging stoppen. De Nooijer kan je simpelweg niet vervangen, omdat het de beste speler ooit is. Bovendien een enorme clubman. Wel had je voor het stoppen van de Nooijer (en het stoppen van Dwyer en de andere oudere toppers: o.a. Meijer, Brouwer en Kessing) Nederlandse gearriveerde topspelers voor een langere periode moeten vastleggen (Kemperman, de Wijn, Verga, Hertzberger etc.). Geld kan het probleem niet zijn in Bloemendaal. Dat is jammer genoeg niet gebeurd. Hofman is de laatste topaankoop, alweer bijna 6 jaar geleden. Bloemendaal moet zich dus gaan afvragen waarom ze wel de grootse buitenlandse toppers en Nederlands toptalent kunnen aantrekken en niet de grootste Nederlandse toppers. Snap zelf trouwens ook niet dat je als Nederlandse topper niet kiest voor een selectie met: Stockmann, Jolie, Jenniskens, Mir, Molenaar, Schuurman, van Puffelen, Vos, Hofman, Bovendeert, Aerts, Fuchs en Brinkman, dit even terzijde. Uiteindelijk wil je toch (naast het spelen voor het nationale elftal) Nederlands kampioen worden en de EHL winnen, en laten we eerlijk zijn, spelen voor het altijd enthousiaste en meest talrijke hockeylegioen van Nederland.

 15. @floppieteun, misschien gaat het daarom al een paar jaar mis bij jullie, zet even je Oranje bril af.

 16. hoofdklasser

  Floppieenteun!! alsjeblieft. Niet iedereen wilt voor Bloemendaal spelen hou toch op! Er bestaan ook nog dingen als club gevoel! Als dat niet heerst bij een speler gaat hij sowieso niet voor Bloemendaal kiezen ook al speelt daar in zoooo-een selectie. Als je wilt over komen als koop club zullen spelers daar minder voor kiezen, je komt nu wel heel erg zo over. Daarnaast, praat je ook zo tegen je eigen bestuur? je kraakt je bestuur namelijk wel heel erg af!Wat een club gevoel man man man.Je kan je afvragen waarom buitenlandse spelers wel komen? omdat Nederlandse spelers weten hoe Bloemendaal dus is, een koopclub, dat zijn je eigen woorden. Heb jij een club gevoel? nee, je kraakt je eigen bestuur af.

  Bloemendaal is niet alles Floppieenteun!! Anders hadden ze nu niet boven SCHC gestaan.
  En denk je nou echt dat Hetzberger ooit uit Rotterdam zal weg gaan?!?

 17. hoofdklasser

  Hetzberger * >Hertzberger

 18. jammer, dat er iemand al in oktober moet verdwijnen….. moet toch niet gekker worden. bestuur is wel heel makkelijk in het nemen van deze beslissing, was het geen idee geweest om het seizoen gewoon af te maken met Russell en volgend jaar met een nieuwe coach te komen?
  Wellicht moet men ook eens kritisch naar zichzelf kijken, hij is immers door het bestuur aangesteld, zijn ze nu ook zo kritisch naar zichzelf?
  Nee de verantwoordelijkheid ligt natuurlijk bij de coach hoor je dan.
  Laten we hopen dat dit geen standaard gaat worden in het hockey. Bloemendaal is een prachtige club met een rijke historie, maar dit is een zwarte bladzijde…
  Met de aanwinsten van dit jaar en het vertrek van een goede corner (Boon) is de selectie gewoon minder goed ten opzichte van afgelopen jaar, dit was toch te voorspellen?

 19. Klein Zwitserland
  Laren
  Bloemendaal
  Gaat allemaal langzaam ten onder.
  Bloemendaal heeft een mooi verleden. Maar geografisch ligt het niet lekker. Geldstromen zwellen misschien weer een beetje aan. De selectie bevat teveel subtoppers, precies wat Floppieenteun aangeeft.
  Maar toch wel weer geestig dat Floppieenteun denkt dat iedereen absoluut bij Bloemendaal wil spelen.

 20. Het hoeft niet altijd (en direct) goed te gaan:

  2005-2006-2007 kampioen,
  2008 tweede,
  2009-2010-2011 kampioen,

  Wat een criticasters hier.

 21. Als het spel goed is en de resultaten blijven uit, dan sta je achter de coach en de spelers die je zelf hebt aangesteld. Je kijkt nog hoe die kunt ondersteunen en kijkt vooruit.

  Als je echter al in de maand oktober erachter komt dat de chemie tussen de spelers en de coach, die je al twee jaar in huis hebt, weg is, dan heb je als bestuur je huiswerk slecht gedaan.

  Een beetje jammer als je club de naam Bloemendaal draagt.

 22. 2011? Er is inmiddels een iPhone 6s

 23. @ BREMEN

  Goed gesproken, dit had men eerder kunnen/moeten inschatten. Dit seizoen het maximale eruit halen en op tijd de staf voor het volgende seizoen inrichten. Prima moment om de aankomende talenten de nodige ervaring op te laten doen.

 24. 2010 – 2011: 1e plaats
  2011 – 2012: 4e plaats
  2012 – 2013: 2e plaats + EHL
  2013 – 2014: 4e plaats
  2014 – 2015: 4e plaats
  Laatste seizoenen wordt het steeds krampachtiger hoe de play-offs worden gehaald. Ik ben benieuwd dit seizoen.

 25. Bloemendaal = Koopclub pur sang!! dus ik zou zeggen, koop gewoon nog wat toppers erbij en je wordt weer kampioen, precies zoals Floppienteun zegt….gewoon weer ff lekker die poeplap trekken daar in het dorp!! leuk man, echt gezellig club dat Bloemendaal…leuk om elk jaar gewoon weer 5 nieuwe teamgenoten te hebben ook. anders zo saai…

 26. Wat een onzin Larry, er is geen club in de hoofdklasse die niet onder de noemer Koopclub valt. Alle andere top en middenmoot clubs zijn geen uitzondering.
  Zelfs de kleinere clubs doen hieraan mee. Dit is gewoon de realiteit.
  En dan wordt hierboven het hele verhaal weer opgesomd..(jaja we weten het wel zelfs Teun komt van Alkmaar en is niet “eens” eigen jeugd…). Wat is nou echt het verschil met andere clubs? Amsterdam, Kampong, OZ, Rotterdam, Den Bosch, HGC allemaal vormen deze clubs de regel. Bloemendaal is geen uitzondering. (ps. wist je dat van deze clubs Verga, Caspers, Balkestein, etc. niet “eens” eigen jeugd zijn…boring

 27. Larry heeft wel gelijk, bl’daal winkelt zich over het algemeen scheel in het buitenland, en dan vaak nog een paar extra, en dan worden ze idd weer een keertje kampioen. zeller, dwyer, fuchs, garca, swan, cirello, Singh, doerner, ford, kavanagh, boon, die andere belg en zo nog 10 van die buitenlanders die er hebben gespeeld. Ik ken geen andere club (misschien OZ daargelaten, ook een koopclub pur sang) die zoveel van die gasten hebben gehaald. Kortom, lekker simpel beleid….

 28. De realiteit is dat Bloemendaal bij de top wil blijven horen, maar dat Nederlandse top er niet snel meer voor zal kiezen. Dan kom je vanzelf uit bij buitenlanders. Die komen en gaan. Nee, ik ga geen flauwe woordspelingen maken.

 29. Floppieenteun

  @realiteit, waarom zou de Nederlandse top niet snel meer voor Bloemendaal kiezen? Bloemendaal heeft de meeste landstitels en de meeste Europacups gewonnen. Is dus qua resultaten gewoon de grootste club van Nederland (bovendien een club met een enorme traditie). Ze spelen op een sfeervolle en authentieke toplocatie. Ze hebben een uitstekende selectie met veel nationale en internationale toppers (en toptalenten). Financieel gezien zijn er normaal gesproken altijd mogelijkheden. Bloemendaal ligt op 25 minuten afstand van: Alkmaar, Amsterdam en Leiden. Utrecht ligt op een kleine 40 minuten afstand. Bloemendaal speelt in een regio waar hockey zeer populair is, door het grote achterland altijd een kweekvijver van talent dus. Bovendien het meest enthousiaste publiek. Tussen de 5 en 7000 mensen bij een grote wedstrijd is geen uitzondering. Waar zie je dat verder in Nederland? Zie echt geen redenen waarom toppers niet meer voor Bloemendaal zouden kiezen. Wat hebben de keuzes van Kemperman (Koln en Kampong) hem sportief gebracht? Nu kiezen voor Bloemendaal zou voor hem de beste zet ooit zijn (op hockeygebied dan).

 30. @Floppieenteun Heel leuk om je betoog over/voor jouw club te horen, mooi om te zien dat clubliefde nog bestaat. Helaas maakt liefde blind…

  Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst… KZ was ooit de meest succesvolle club, met 8 landstitels op rij, kijk waar zij nu staan.

  Over het publiek, wellicht bij playoffs en/of ehl, maar bij een wedstrijd tegen bijvoorbeeld Schaerweijde, DOODS… Ga op een doordeweekse avond eens kijken op de club, DOODS… Is helemaal geen probleem natuurlijk, maar dat is wel de realiteit. Bij thuiswedstrijden van Kampong, OZ en zelfs Schaerweijde staat altijd publiek!

  Ik schat de kans dat Kampong de komende paar jaar kampioen wordt vele malen hoger in (lees: Bloemendaal wordt het sowieso niet!), dus Kemperman moet daar rustig blijven oogsten wat hij de afgelopen paar jaar heeft gezaaid!

  Ik weet niet of Bloemendaal de afgelopen jaren alle financiële problemen van 7 jaar geleden helemaal heeft opgelost, maar met de huidige selectie en de potentiële doorstroming daarvan is de kans op succes in de komende paar jaar klein, dus zal men (weer) moeten gaan investeren, benieuwd of dat kan. Jolie, Stockmann, Hofman en Jenniskens hebben ook niet het eeuwige leven.

  Ben benieuwd waar de club over pak em beet 5 jaar zal staan…

 31. @floppieenteun, meeste titels? Dacht het niet….er is een club die er toch echt twee keer zoveel heeft als bl’daal. En wel rekenen vanaf de fusie he… Want anders ken ik er nog wel een paar. Daarnaast is dames hockey toch echt ook een onderdeel van deze sport, dus zie ik naast Amsterdam, den Bosch toch ook als minstens zo succesvol zo niet meer dan bl’ daal.

 32. Hoofdklasser

  @floppieenteun!!

  Alsjeblieft kap met die arrogantie dat Bloemendaal alles is! Het is zo zielig en zo triest. Weet je wat floppieentuon, aan het einde van dit seizoen praten we verder!
  Heel veel succes met inkop beleid en al jullie successen!
  Gelukkig staan jullie dames er net zo goed voor! Ook laatste plaats?
  Misschien daar ook wat buitenslandse inkopen doen zijn jullie zo goed in!!
  Den Bosch Amsterdam SCHC een van de weinige clubs waar zowel de dames als heren mee draaien! Misschien daar een keer naar kijken. Man.man man.
  Successen koopdaal inplaats van Bloemendaal

 33. Hoofdklasser

  Sorry voor spelfouten!

  Inkoop,
  Floppieenteun
  Etc

  Pfff man man man

 34. Hoofdklasser

  Even t mobile reclame!!

  Wie had dat gedacht? Zowel mannen als vrouwen door naar play outs inplaats van play-offs ?

 35. Telfort dus …

Reageer