Sabine Plönissen: ‘Het was een heel geslaagd zaalseizoen’

In de Hoofdklasse Zaal dames viel dit seizoen naast Groningen ook Hurley in positieve zin op. De promovendus uit het Amsterdamse Bos plaatste zich voor de halve finales in de strijd om de landstitel. Daarin was Amsterdam te sterk. Hurley verwerkte de teleurstelling snel en legde vervolgens beslag op de derde plaats na de 3-1 zege op hdm.

Met het brons werd de finaledag in het Topsportcentrum in Rotterdam met een goed gevoel afgesloten. “Ja, dat hebben we gelukkig gedaan”, zegt Sabine Plönissen van Hurley. “Dat hadden we ook besproken. We konden die halve finale gewoon afsluiten en focussen op deze wedstrijd (tegen hdm, red.).”

De stelling dat Hurley de strijd om de derde plaats had gewonnen, omdat de ploeg het verlies in de halve eindstrijd beter had verteerd dan hdm onderschrijft Plönissen niet.

Verwerken

“Ehm, Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Ik denk dat hdm ook gewoon klaar was om die derde plek te winnen. Ik denk dat het uiteindelijk een leuke aanvallende wedstrijd is geworden en dat we allebei toch wel de halve finale verwerkt hadden.”

Die halve finale tegen Amsterdam (3-1 verlies, red.) was volgens Plönissen qua spel minder aantrekkelijk voor het publiek. “Onze halve finale was wat minder leuk. Het was best een laffe eerste helft. Dat was misschien ook de spanning. Het was afwachten wie nu de eerste fout ging maken waardoor je kon counteren. En dat waren wij helaas en daarna komt zo’n wedstrijd los. Zo’n derde en vierde plek is toch een andere wedstrijd.”

Derde plek fantastisch

Een derde plaats is een positie waarvoor Hurley voorafgaand aan het zaalseizoen voor zou hebben getekend. “Wij zijn promovendus en als je dan derde van Nederland wordt, is dat fantastisch”, zegt Plönissen.

“We zijn sowieso best wel een zaalploeg en we vinden het spelletje gewoon superleuk. We investeren er ook wel echt in, trainen er voor en het is een leuke manier om fit te blijven. Uiteindelijk kunnen we natuurlijk alleen maar blij zijn. Het was een heel geslaagd zaalseizoen. Ik kijk al uit naar volgend jaar.”

Reageer

Contact Us