Sander Baart keert terug naar Oranje-Rood - Hoofdklasse Hockey Nederland

Sander Baart keert terug naar Oranje-Rood

 

Met ingang van volgend seizoen keert Sander Baart terug op het Eindhovense hockeyveld. De 31-jarige centrale verdediger en international verruilt het Belgische Braxgata voor HC Oranje-Rood en heeft getekend voor twee seizoenen. Bij HC Oranje-Rood wordt hij herenigd met zijn broer Jeroen, die assistent coach van Heren 1 is.

Sander is een oude bekende van de club. Hij hockeyde op het hoogste niveau in België toen hij in 2007 besloot de overstap te maken naar de Nederlandse hoofdklasse. Daar speelde hij tot 2016 voor het vaandelteam van het toenmalige Oranje-Zwart. In die periode won hij maar liefst 3 landstitels en de EHL. Daarna speelde hij nog één seizoen voor het Spaanse Real Club de Polo en twee seizoenen voor het Belgische Braxgata. En nu keert hij dus weer terug naar Eindhoven.

“Ik heb 9 fantastische jaren bij Oranje-Zwart gehad met heel veel mooie momenten. Ongetwijfeld is er door de fusie het een en ander veranderd, maar hoe mooi zou het zijn om die momenten nu met HC Oranje-Rood te kunnen creëren. Daarbij is het toch ook wel heel speciaal om samen met je broer op het hoogste niveau te mogen samenwerken”, zo licht Sander zijn keuze toe.

Met Baart haalt HC Oranje-Rood een sterke en ervaren speler aan boord die een waardevolle aanvulling is op de huidige selectie. De club is dan ook uitermate verheugd dat Sander terugkeert op het ‘oude nest’.

Reageer