Sander de Wijn: ‘Geven twee softe goals weg’

Kampong maakte woensdag een valse start in de play-offs. In een uitverkocht huis verloren de Utrechters met 3-2 van Bloemendaal. “Om zo te openen is zeker niet lekker”, zegt een teleurgestelde Sander de Wijn, die vooral baalde van de laatste twee goals van Bloemendaal waardoor een 2-1 voorsprong van Kampong teniet werd gedaan.

“Het is een gelijkopgaande strijd en uiteindelijk werp je ze in de schoot door twee softe goals weg te geven”, gaat De Wijn verder. “Eentje die we uit onze eigen cirkel lopen en een breedteballetje die op eigen helft, zonder druk. Onnodig.”

Verschil tussen winst of verlies

“Dat is klote. Het hele seizoen geef je dit soort goals niet weg. En vandaag wel. Dat was het verschil tussen winnen of verliezen vandaag.”

Kampong kwam in de eerste helft op achterstand door een doelpunt van Tim Jenniskens. Bloemendaal verzuimde verder afstand te nemen. Voor en na de openingstreffer kreeg Florian Fuchs goede kansen, maar wist die niet te verzilveren. Kampong was effectiever en de eerste corner werd raak geschoten door Martijn Havenga. De gelijkmaker betekende ook de ruststand.

Dezelfde fouten

“In de eerste helft hebben we te veel nagedacht, op zeventig procent gehockeyd. En dat kan niet in de play-offs”, blikt De Wijn terug. “In de tweede helft staat er een iets ander Kampong, maar op het einde verzandden we toch weer in dezelfde fouten: te
veel lopen met de bal in plaats van die extra pass spelen.”

In de tweede helft kwam Kampong, andermaal door Havenga uit een corner, op voorsprong. Twee onnodige fouten leidden vervolgens tot doelpunten van Bloemendaal. Jasper Brinkman maakte gelijk, waarna naamgenoot Thierry de winnende treffer aantekende.

Winnen

“Ja, die fouten. Dat is, ja, zulke soft goals, die we als team geven aan Bloemendaal. Dat nekt gewoon in zo’n pot”, zegt De Wijn. “Morgen (donderdag, red.) moet de knop om. Zaterdag moeten we winnen, anders is de halve finale het eindstation.”

Comments (1)

  1. dohaaaaaaa

    Sandertje met zijn ‘soft goals’. Er gaan bij Bloemendaal ook 2 strafcorners in die gewoon door de lijnstop gestopt hadden moeten worden. In de return zal Bloemendaal meer hard goals maken.

Reageer

Contact Us