Sander de Wijn: ‘We kunnen het onszelf aanrekenen’

Teleurstellend. Met één woord kenschetst Sander de Wijn het gevoel bij Kampong na het doelpuntloze gelijkspel tegen promovendus Almere op de eerste speeldag van de Hoofdklasse, afgelopen zondag.

“Het is ontzettend zonde dat je twee punten laat liggen”, zegt De Wijn. “Dat mag niet. We kunnen het onszelf aanrekenen. We waren de hele wedstrijd de betere ploeg. Voor rust hadden we 3-0, 4-0 moeten voor staan. Dan is er niets aan de hand. We hebben zoveel kansen gehad, maar die niet benut.”

Oorzaken

“Het ontbrak aan slimheid, finesse en dodelijkheid om de trekker over te halen”, concludeert De Wijn, die gist naar de oorzaak. “Een eerste speeldag is anders en spannender dan normaal, maar dat is geen excuus om de wedstrijd niet winnend af te sluiten. We hadden de pot gewoon naar huis moeten brengen.”

Het is niet de eerste keer dat Kampong punten laat liggen tegen promovendi. Ook vorig seizoen had de Utrechtse formatie het lastig tegen de nieuwkomers in de Hoofdklasse. “Het is iets van vorig jaar en het jaar ervoor. Daarvoor wonnen we, met respect voor de kleintjes, deze potjes. Misschien komt dat door onze status, dat ploegen ons anders benaderen.”

Positieve punten

Ondanks de teleurstelling van het gelijkspel ziet De Wijn nog wel enkele aanknopingspunten. “Verdedigend gaven we niets weg en het spel was hier en daar goed verzorgd, als je iets positiefs wil noemen.”

Een cliché in de sport luidt dat een ploeg zich in de volgende wedstrijd kan revancheren. Kampong ontvangt zondag Amsterdam, dat de eerste competitiewedstrijd met 3-0 won van promovendus Tilburg. “We zijn enorm aan elkaar gewaagd. Het zal een close wedstrijd worden, waarin wij zorgvuldiger met de kansen om moeten gaan.”

Rio

Het vizier van De Wijn is volledig op Kampong gericht, maar de teleurstellende vierde plaats met Oranje tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro blijft volgens hem nog wel even voelbaar. “Het is een litteken, iets wat je meeneemt. Je hoopte dat het een hoogtepunt zou worden, maar het werd een deceptie. Het is iets dat je niet vergeet, maar erbij stilstaan heeft geen zin meer.”

Comments (6)

 1. misschien komt het door onze status…..pfffffff, wat een zelfbeeld heb je dan….welke status????

 2. Waarschijnlijk is die opmerking uit zijn verband gerukt
  Maar ik vind wel dat de meeste internationals in het veld zich wel vaak verheven voelen boven de rest en denken dat ze zich van alles kunnen permiteren , met name richting scheidsrechers
  Die daar dan ook vaak weer bevattelijk voor zijn..

 3. @Hansie. Of je Kampong nu een leuke club vindt of niet; het is de de grootste club van Nederland en regerend Europees kampioen clubhockey. Dus ja, dat is een bepaalde status.

 4. hahaha inderdaad! Wat loopt deze man naast zijn schoenen zeg, onvoorstelbaar…

  Overigens draag ik kampong zeker een warm hart toe, puur omdat zij mooie samenvatting maken en het hockey in beeld brengen 🙂

 5. @Kees, de grootste hoeft nog niet de beste te zijn en dat ze eens in de zoveel jaar de ehl winnen is ook niet zo bijzonder. Bijzonder is wel dat seniorentaems op een kwart veld moeten trainen, en dat is al jaren zo. De faciliteiten voor de breedtesport zijn knudde. Dus je kan jezelf wel op de borst slaan dst je de grootste bent en wel eens wat wint maar voor de rest?

 6. Peter van Wagensveld

  Nou nou, Xander, niet sportief dit excuses, Je kunt hooguit zeggen dat Kampong arrogant was en daarom steeds een stapje te laat. Maar je moet ook wat over je tegenstander zeggen, want die liet Kampong in de waan van haar arrogantie en kwam af en toe met de jonge garde dicht bji de verdiende treffer. Geef ook een hulde aan fenomenale Yuri Beck in het doel van Almere. Nee Xander, jou generatie moet plaatsmaken voor een volgende en dat kan je niet uitstellen met wat gebral, integendeel. Je zou de aankomende jeugd moeten aanmoedigen

Reageer

Contact Us