Sander 't Hart maakt overstap naar Bloemendaal | Hoofdklasse Hockey Nederland

Sander ’t Hart maakt overstap naar Bloemendaal

Sander ’t Hart stapt over van Amsterdam naar Bloemendaal. De 28-jarige middenvelder speelde in totaal acht seizoenen voor Amsterdam. Daarvoor kwam ’t Hart uit voor SCHC.

“Het knaagde al een tijdje. Hoewel ik een geweldige tijd bij Amsterdam heb gehad, had ik de laatste periode het gevoel dat ik niet alles eruit haalde. Het is lastig om bij een club en binnen een team waar je al zo lang speelt een andere rol aan te nemen. En ik ambieer die andere rol wel”, legt ’t Hart zijn keuze voor Bloemendaal uit in het persbericht.

Comfortzone

“Enige tijd geleden sprak ik met enkele spelers van Bloemendaal en toen bekroop mij steeds meer het gevoel dat ik uit de comfortzone wilde stappen”, gaat ’t Hart verder. “Ik verwacht bij Bloemendaal weer met veel plezier op het veld te staan.”

Naast ’t Hart zijn Xavi Lleonart Blanco, Tim Swaen en Floris Wortelboer de nieuwe gezichten in de groep van Bloemendaal. Al eerder namen de Mussen afscheid van Wouter Jolie en Rogier Hofman die hun carrière beëindigden en van Daniel Beale en Blake Govers die terugkeerden naar eigen land vanwege verplichtingen voor het nationale team. Ook nam Bloemendaal afscheid van Daniël Aarts die terug gaat naar het zuiden en aansluit bij Den Bosch.

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2017-2018

Comments (2)

  1. Floppieenteun

    Zou wel eens een hele goede aankoop kunnen zijn voor Bloemendaal. Sander ’t Hart is in potentie een grote speler. Heeft in z’n carrière veel fysieke en mentale problemen gehad. Naar mijn idee ook de reden waarom hij geen international is, terwijl hij daar wel de capaciteiten voor heeft. Wortelboer is ook een prima aankoop. Jonge talentvolle speler die bij de selectie van het Nederlands elftal zit. Wel een stuk minder ervaren dan van ’t Hart. Lleonart lijkt me ook een goede aankoop. Met Fuchs, Lleonart, Brinkman en de weer herstelde Bovendeert heeft Bloemendaal 4 topspelers (internationals) in de voorhoede. Over Swaen heb ik m’n twijfels. Hoop dat hij het niveau aan kan en echt wat kan toevoegen. Verder moet Bloemendaal niet vergeten dat er ook 3 absolute topspelers zijn vertrokken (Hofman, Jolie en Beale). Alle drie normaal gesproken international. Aangezien de breedte van de selectie verleden jaar een van de problemen was, denk ik dat Bloemendaal er dus nog minimaal een grote speler bij moet halen (van het kaliber Fuchs en Stockbroekx). Verder vind ik het opvallend dat weer een speler die als groot talent werd gehaald (Aarts) niet doorbreekt bij Bloemendaal.

  2. Floppieenteun

    Bloemendaal heeft nu 4 nieuwe spelers aangetrokken (Lleonart, Swaen, ’t Hart en Wortelboer). Daar tegenover staat het vertrek van 5 spelers (4 normaal gesproken internationals)(Jolie, Govers, Hofman, Beale en Aarts (jeugdinternational)). De selectie bestaat nu uit 17 spelers (incl. twee keepers). Verleden jaar was de breedte van de selectie een van de oorzaken waarom Bloemendaal geen kampioen is geworden. Andere oorzaken: niet de vorm van de dag en andere clubs (o.a. Kampong met: Jonker, Kemperman, de Wijn en Harte) die net wat meer pure hockey kwaliteit hadden. Van deze 17 spelers is het van 4 spelers (Swaen, Martens, v/d Drift en Beekmans) de vraag of ze zich door ontwikkelen tot het niveau van de andere spelers. Beekmans en v/d Drift zijn wel echt op de goede weg. Daarnaast heb je nog een reservekeeper. Moet dus nog wel een en ander gebeuren bij Bloemendaal om tot een brede en kwalitatief goede selectie te komen die kan strijden voor de landstitel en de EHL cup.

Reageer