Santi Freixa: ‘In wedstrijden zijn we niet vanaf eerste minuut bepalend geweest’

In de Hoofdklasse Zaal wordt zaterdag bij de dames een nieuwe kampioen gehuldigd. Titelverdediger Kampong verloor op de laatste speeldag in het Topsportcentrum in Rotterdam beide wedstrijden. De nederlagen tegen directe concurrent Amsterdam (3-5) en Laren (4-6) betekende dat de Utrechtse ploeg als derde eindigde in poule A en zich zodoende niet kwalificeerde voor de play-offs.

“Dit is superbalen”, beschrijft coach Santi Freixa van Kampong zijn gevoel. “In dit soort wedstrijden zijn we niet vanaf het eerste minuut bepalend geweest. Daar baal je van.” Zowel tegen Amsterdam als tegen Laren incasseerde Kampong steeds de eerste treffer van de wedstrijd en moest de ploeg telkens in de achtervolging.

Tijd

“Vandaag was een moment van de waarheid en dan zie je dat wij ergens tekort komen”, analyseert Freixa, die niet denkt dat het komt door de druk van de titelverdediging. “Dat heb ik niet zo ervaren. Het heeft te maken met de tijd die je hebt om een team op te bouwen. Ik zou heel graag meer tijd willen hebben, want wij hebben denk ik maar een dag compleet kunnen trainen. En dat merk je op deze momenten.”

Ondanks dat Kampong zich niet wist te plaatsen voor de play-offs ziet Freixa genoeg positieve punten. “Behalve de resultaten, alles. Ja, alles. Ik ben heel tevreden over de meiden, over wat ze hebben gedaan. Natuurlijk kan ik niet van de meiden eisen dat zij met één training op momenten van maximale druk goed presteren. Ik kan dat niet eisen. Als je samen een keer traint, wordt dat moeilijk.”

Stappen gemaakt

“Het is echt een supermooie ervaring om met bijna een nieuw team te werken en op te bouwen”, gaat Freixa verder. “Dat is supergaaf. We hebben gigantische stappen gemaakt en dat is iets, dat neem je mee naar het veld.”

Het zaalseizoen zit er nog niet op voor Kampong. De ploeg speelt over twee weken in het Zwitserse Wettingen om de Europacup. De Utrechtse ploeg zit in een poule met Rotweiss Wettingen, het Tsjechische SK Slavia Praag en Club de Campo uit Spanje.

Jammer

“Het is jammer dat we niet gekwalificeerd zijn voor de play-offs en dat we niet nog een weekend op hoog niveau kunnen hockeyen.”

Reageer

Contact Us