Santi Freixa nieuwe coach Kampong-dames

Santi Freixa (33) volgt na dit seizoen Stijn van Roosendaal op als hoofdcoach van H1_005_SantiFreixaKampong Dames 1. De 193-voudig Spaans international is op dit moment assistent-bondscoach bij Oranje Dames. Hij tekent voor twee jaar.

Freixa: ‘Bij Kampong voel ik veel toewijding en passie voor onze sport, een belangrijke reden om voor deze club te kiezen. Kampong Dames 1 heeft een jonge en getalenteerde groep met veel potentie. Als speler en ook als coach ben ik ambitieus, dus we gaan er alles aan doen om de stijgende lijn in het spel en de ontwikkeling van de speelsters door te zetten.’

Dennis de Breij, bestuurslid Tophockey Kampong:
‘De keuze van Santi voor ons Dames 1 is een enorme opsteker voor het team en voor de club. We zijn trots op zijn komst: Santi brengt overal waar hij komt energie en inspireert de mensen om hem heen. Vanaf deze zomer ook op Kampong!’

Santi Freixa Escudé (1983) maakte in 2000 zijn debuut voor Spanje waarmee hij later de Champions Trophy (2004) en het EK (2005) won. Hij nam deel aan de Spelen van Athene, Bejing (zilver) en Londen. In 2004 werd hij door FIH uitgeroepen tot Wereldtalent van het Jaar. In totaal speelde hij 193 interlands, 126 doelpunten.

In Nederland speelde de aanvaller jarenlang voor Amsterdam. Sinds 2014 is hij assistent-bondscoach van Oranje Dames. In 2013 werd hij opgenomen in de Hall of Fame van de Europese hockeybond.

Klik hier voor een volledig transferoverzicht voor het seizoen 2016-2017.

Reageer

Contact Us