Sarah Jaspers: ‘Maken het onnodig spannend’ | Hoofdklasse Hockey Nederland

Sarah Jaspers: ‘Maken het onnodig spannend’

SCHC haalde zaterdag voor het tweede jaar op rij de finale van het EHCC. In de halve finales rekende de titelverdediger af met Club Campo de Madrid. Het werd 1-0. SCHC creëerde genoeg kansen, maar benutte er slechts één van. In de slotfase werd het nog spannend toen Club Campo twee strafcorners kreeg, maar SCHC hield stand.

‘We maken het onnodig spannend’, zegt Sarah Jaspers, die na afloop blij en opgelucht was. ‘Ik denk dat het niet nodig was. Ik had het idee dat we de wedstrijd in de hand hadden. De laatste minuten krijgen zij nog een corner, dus dat is nog wel spannend, maar verder was er niet veel aan de hand.’

Tactiek

SCHC hanteerde tegen Club Campo dezelfde tactiek als tegen Canterbury: vanaf de afslag meteen fel erop. ‘Gisteren (vrijdag, red.) hadden we afgesproken de eerste vijf minuten er meteen op te knallen. Vandaag wilden we dat ook doen en dat hebben we ook gedaan. Het is lastig om dat de hele tijd vast te houden, maar we hebben gewonnen en dat is mooi’, aldus Jaspers.

SCHC reeg de kansen aaneen, maar in tegenstelling tot het duel tegen Canterbury bleven de treffers lange tijd uit. Pas in het derde kwart wist Xan de Waard eindelijk de Spaanse keepster te passeren. Het was voldoende om de finale te bereiken.

‘We hadden het er in de rust over. Jongens, hij gaat wel vallen. Het komt goed. Wij hebben deze wedstrijd gewoon in handen. Nee, ik heb me niet erg zorgen gemaakt. Hij is gewoon gevallen, dus dat is goed. We hadden er wel meer kunnen scoren, maar dat gebeurt gewoon niet elke wedstrijd’, aldus Jaspers.

In de finale treft SCHC Den Bosch, dat in de halve eindstrijd afrekende met UHC Hamburg (5-2). ‘Ik vind het leuk om tegen Den Bosch te spelen. Dan kunnen we weer even kijken hoe we ervoor staan. Het wordt gewoon een spannende pot, dat is het altijd en dat is juist wel leuk’.

Reageer