SCHC kruipt door het oog van de naald en wint van Bloemendaal | Hoofdklasse Hockey Nederland
Caia-van-Maasakker

SCHC kruipt door het oog van de naald en wint van Bloemendaal

Het duurde uiteindelijk tot laat in de tweede helft voordat SCHC de overwinning naar zich toe kon halen. Oranje-internationals Pien Dicke en Ginella Zerbo zorgden ervoor dat Stichtsche op eigen bodem geen puntverlies leed.

Vooraf leek de wedstrijd SCHC tegen Bloemendaal een gemakkelijke prooi te worden voor de thuisploeg. Stichtsche doet al jaren mee om het landskampioenschap, terwijl de dames van Bloemendaal strijden in de onderste regionen van de Hoofdklasse dames. Desalniettemin kende de thuisploeg, waarbij Caia van Maasakker weer ‘gewoon’ van de partij was een moeilijke middag: ‘Ik vond dat wij best goed begonnen. Toch kwam Bloemendaal op een 0-1 voorsprong voor de rust. Ik vond dat zij heel efficiënt omgingen met de kansen die ze krijgen’.

Stichtsche moest het gisteren nog doen zonder strafcornerkanon Yibbi Jansen (ziek), waardoor van Maasakker automatisch degene was die de eerste sleepcorners moest nemen. Normaliter geen enkel probleem voor de meervoudig international. Echter ook van Maasakker kwam terug van een dubbele blessure. Vorig seizoen had ze nog last van een lies. Deze zomer kreeg ze daar nog een gekneusde rib bij.

Bloemendaal stond gisteren lange tijd op voorsprong tegen SCHC. Meerdere strafcorners werden door de thuisploeg om zeep geholpen. De ploeg kon uiteindelijk uitlopen naar een 1-2 voorsprong. ‘Ik merkte dat de sfeer bij SCHC niet heel goed was. De ploeg reageerde af en toe heel geïrriteerd op elkaar. Het rendement was bij hen ook erg laag. Dit was voor ons het teken dat het goed ging. Onze keepster stopte nog een strafbal en hield ons echt in de wedstrijd. We hebben lange tijd op een voorsprong gestaan’, aldus de scorende Malou Nanninga.

Gestolen punten

Toch was het SCHC die laat in de tweede helft toch de winst naar zich toe kon trekken. Met doelpunten van Ginella Zerbo en Pien Dicke kon SCHC na 70 minuten toch nog juichen. ‘Ik ben blij met de strijdlust die we hebben getoond. Tot het laatste moment hebben we gestreden, waardoor we uiteindelijk toch nog de drie punten in eigen huis mochten houden. Ik denk dat dit op basis van het gehele wedstrijdbeeld ook terecht was. We hebben meer balbezit en meer kansen gecreëerd. Ondanks het feit dat ik denk dat de vorm er wel is, denk ik wel dat we nog beter in het ritme moeten komen’.

Bloemendaal in het linker rijtje

Voor Bloemendaal waren de druiven zuur. Waar de ploeg vorig jaar nog na drie speelrondes bovenaan in de Livera Hoofdklasse stond, moet het nu beginnen met een nederlaag. Toch is Nanninga niet ontevreden over haar ploeg: ‘We waren gisteren goed aan het hockeyen. Ook vind ik dat we hard trainen en elkaar goed in het veld kunnen vinden. Als we zo door kunnen bouwen, hoop ik dat we met Bloemendaal nog in het linker rijtje kunnen komen’.

Zie hier alle samenvattingen van de eerste speelronde in de Hoofdklasse hockey dames

Reageer