SCHC neemt afscheid van Stöckel, Verheul en Cox | Hoofdklasse Hockey Nederland

SCHC neemt afscheid van Stöckel, Verheul en Cox

Maike Stöckel, Floortje Verheul en Maartje Cox keren na de zomer niet meer terug bij SCHC. Het trio speelde maandag in de finale van het EHCCC voor het laatst een wedstrijd voor de club uit Bilthoven.

Stöckel en Verheul geven de voorkeur aan hun maatschappelijk loopbaan. Waar de toekomst van Cox ligt, is nog niet bekend. Cox maakte vorig jaar de overstap naar Hurley. Stöckel was sinds 2012 actief voor Stichtsche en Verheul stond sinds 2010 onder contract.

Klik hier voor een volledig transferoverzicht voor het seizoen 2016-2017.

Comments (13)

 1. Ik las ergens in een reactie op social media dat Maddie Hinch genoemd wordt bij SCHC? Iemand meer info?

 2. Die geruchten heb ik ook gehoord! Alleen nog nergens echt iets bevestigd gezien. Zou heel gaaf zijn om zo’n goede keeper in de Nederlandse competitie te zien.

 3. Dat zou mooi zijn! Zou kunnen verklaren, denk ik, waarom Cox na één seizoen al gaat.

 4. Werd ook genoemd bij ZiggoSport gisteren…
  Maar super jammer dat na één jaar Cox weer vertrekt. Heeft jaren lang bewezen een meerwaarde te zijn in de HOK, nu eindelijk op het hoogste niveau bewezen en dan weer vertrekken…

 5. Cox stop gewoon zelf uit eigen overweging. Heeft niks met een eventuele komst van Hinch te maken.

 6. Van de Nederlandse ervaren hoofdklassekeepers is eigenlijk alleen Remmerswaal van hdm een optie. Sterkste keeper van Jong Oranje, minst gepasseerde keeper buiten de top vier en inmiddels drie jaar Hoofdklasse ervaring. Vormt samen met Veenendaal en Koning een sterke lichting jonge hoofdklassekeepers. Ga ervan uit dat Veenendaal en Koning redelijk vast liggen, maar of Remmerswaal los te weken is van hdm is de vraag. Een buitenlandse international is dan een alternatief, hoewel niet direct beter.

 7. @Frans
  Ik verwacht niet dat ze een andere keeper uit de hoofdklasse gaat wegtrekken eigenlijk. Al helemaal niet bij een andere top 4. Plus heeft Remmerswaal het prima gedaan, maar niet top 4 waardig.

 8. Hoofdklasse

  Josien konings is 2 , drie jaar geleden overgestapt van SCHC naar Den Bosch. Dus die zal niet terug komen. Wel heb ik in de wandelgangen ook gehoord dat de Engelse ineternational komt.

 9. @Lars, het mooie van dit forum is dat je van mening mag verschillen. Ik ben dan ook niet met je eens dat Remmerswaal niet top 4 waardig zou zijn. Ik volg de hoofdklassekeepers al jaren intensief en kan je verzekeren dat Remmerswaal tot de top vier van NL behoort, samen met Veenendaal, Koning en natuurlijk Sombroek.

 10. Dus jij begrijpt ook niet waarom larissa meijer in godsnaam in het nederlands team zit?

 11. @Monica, toen Larissa 3,5 jaar geleden werd geselecteerd had ze alleen concurrentie van Cox. Waarom ze dit won weet ik niet. OZ krijgt natuurlijk veel te veel goals tegen. Is een hele leuke meid die goed in de groep ligt, maar momenteel zijn er wel een stuk of 7 of 8 keepers beter. Naast de genoemde vier sla ik ook Cox, Adank, Heerbaart en ook Groot hoger aan. Verwacht dat Veenendaal als reserve meegaat naar Rio en dat daarna (en na WK jong oranje) doorgeselecteerd gaat worden.

 12. @Frans, Remmerswaal komt net om de hoek kijken. Heeft alleen bij HDM een plekje veroverd, maar bij Jong Oranje staat ze nog niet boven keepers als Koning en Adank en in de zaal werd ze verleden winter nog gepasseerd door Heerbaart. Dan speelt een Koning bij Den Bosch (na een matig seizoen dit jaar sterk gegroeid), een Cox bij SCHC (heeft zich ook wel bewezen afgelopen jaar) en een Heerbaart (als één van de belangrijkste schakels) bij Kampong. Remmerswaal staat minimaal op 6, ben ik van mening 😉 Wat ik wel met je eens ben is dat Veenendaal mee gaat naar Rio. En doet Joyce een stapje terug na Rio?

 13. @kenner, meningen mogen verschillen, maar als je je naam eer aan wilt doen moet je de feiten wel goed noemen. Remmerswaal komt niet net kijken, maakt 7 jaar deel uit van de nationale selecties en speelt langer Hoofdklasse (3 jr) dan Koning(2), Heerbaart(2) en Adank(1). Is in de zaal niet ‘gepasseerd’ door Heerbaart, maar is dit jaar bij de selectie gekomen. Is als gelijkwaardig beoordeeld door de bondscoach, maar Heerbaart kreeg de voorkeur vanwege het feit dat ze er langer bij zat. Deed het overigens goed tijdens EK. Bij JO zijn Koning en Remmerswaal duidelijk verder dan Adank, die een goed debuutjaar in de HK beleefde maar nog verder moet ontwikkelen. Ik verwacht die twee bij het WK van JO. Op het veld is Remmerswaal technisch en tactisch beter dan Heerbaart, die minder constant is. Keepen kunnen ze natuurlijk allemaal, anders staan ze er niet. Na Sombroek, zijn Veenendaal, Remmerswaal en Koning in mijn ogen nr. 2,3 en 4. Wel mooi, zoveel jonge keepers in de HK.

Reageer