Schrijvers van Zenden nieuwe goalie bij HC Bloemendaal | Hoofdklasse Hockey Nederland

Schrijvers van Zenden nieuwe goalie bij HC Bloemendaal

HC Bloemendaal heeft zijn volgende versterking binnengehaald. Na de komst van Hiebendaal, Dullemeijer en en Figge, komt ook Rick Schrijvers van Zenden de club versterken. De nieuwe doelman zal achter Maurits Visser tweede doelman worden.

De transfer van de nog maar 21-jarige Schrijvers van Zenden mag gerust opmerkelijk genoemd worden. Afgelopen jaar stond de doelman nog op goal bij Rood-Wit in Aerdenhout. Rood-Wit speelt in de eerste klasse en mocht afgelopen jaar beslag leggen op een verdienstelijke derde plaats. Het team van Schrijvers van Zenden kreeg in de 1ste klasse Poule A de minste doelpunten tegen. De overgang van Schrijvers van Zenden mag bijzonder worden genoemd, want de doelman heeft geen verleden met Bloemendaal. ‘De coach van Bloemendaal, Rick Mathijssen, belde mij een tijdje geleden of ik belangstelling zou hebben om tweede keeper te worden achter doelman Maurits Visser. Hier heb ik even over na moeten denken, maar uiteindelijk was de keuze toch niet moeilijk. Ik hoefde verder geen selectie meer te doen. Afgelopen week hebben we de eerste trainingen afgewerkt. Waarom Mathijssen mij had benaderd, dat weet ik eigenlijk nog niet precies. Ik heb met hem geen verleden, dus we kennen elkaar nog niet goed’, aldus Schrijvers van Zenden. De nieuwe goalie van Bloemendaal blijkt echter wel een populaire doelman te zijn. Niet alleen de regerend landskampioen had interesse om hem aan trekken: ‘Afgelopen jaar ben ik ook al eens benaderd door Paul van Ass. Hij vroeg mij toen of ik interesse zou hebben om naar HGC te vertrekken. Dit heb ik toen niet gedaan’.

Het team beter maken

De nieuwe goalie van Bloemendaal gaat een druk jaar krijgen. Naast het feit dat Bloemendaal hoogst waarschijnlijk weer gaat meestrijden voor een plek bij de beste vier, zal het waarschijnlijk ook twee keer deelnemen aan de Euro Hockey League (EHL). De EHL 2019-2020 wordt immers in Oktober 2020 ingehaald. Niet alleen op hockeygebied gaat het druk worden, ook begint Schrijvers van Zenden aan zijn laatste jaar als student Sport, Management en Business. In dat laatste jaar moet een minor en een afstudeerstage worden afgewerkt. Schrijvers van Zenden: ‘Het gaat een druk jaar worden. Ik ben een ambitieuze keeper, dus hier kijk ik wel naar uit. Komend jaar ga ik misschien minder wedstrijden spelen dan wat ik afgelopen jaar deed, toch heb ik er veel zin in om vier keer per week op het veld te staan met de beste spelers ter wereld. Hoe gaaf is het dat je met Arthur van Doren, die twee keer tot beste speler ter wereld werd uitgeroepen, mag gaan trainen. Mijn doel is komend jaar mezelf, maar vooral ook de andere jongens beter te maken’.

Rick Schrijvers van Zenden kijkt er naar uit om samen te mogen trainen met Belgisch International Arthur van Doren. Foto: Roel Ubels
Rick Schrijvers van Zenden kijkt er naar uit om samen te mogen trainen met Belgisch International Arthur van Doren. Foto: Roel Ubels

Zie voor meer transfernieuws de transferpagina van Hoofdklassehockey.

Door: Hans Hofstra

 

Reageer