Schuurman: "In de kleedkamer hebben we gezegd waar het op stond" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Schuurman: “In de kleedkamer hebben we gezegd waar het op stond”

De heren van Bloemendaal wonnen in de halve finale van Amsterdam na shoot-outs. In een spannende wedstrijd trok Bloemendaal uiteindelijk aan het langste eind.

“Het is zoals altijd met Amsterdam tegen Bloemendaal een potje waarin we aan elkaar gewaagd zijn. In de eerste helft vond ik Amsterdam beter. Amsterdam begon agressiever en kon goede combinaties maken. We kwamen net een stapje te laat en konden niet goed voor onze man komen,” aldus Bloemendaal-middenvelder Glenn Schuurman.

In het derde kwart zorgden de oranjehemden voor de ommekeer. Schuurman en zijn team gingen meer druk zetten en gingen vol op de aanval. Halverwege het derde kwart scoorden de Mussen uit een strafcorner variant. Eby Kessing bracht de spanning terug met de 1-2. De Bloemendaalse heren bleven druk zetten en maakten uiteindelijk in het vierde kwart de gelijkmaker. Fergus Kavanagh scoorde vanuit een moeilijke hoek door de bal hoog in het doel te werken.

Schuurman: “Tijdens de rust in de kleedkamer hebben we tegen elkaar gezegd waar het op stond. We realiseerden dat we alles moesten geven in de tweede helft en dat hebben we gedaan. Met als resultaat een goede tweede helft en een verlenging.”

In de verlenging werd niet meer gescoord, met als gevolg shoot-outs. In de shoot-outs trokken de Mussen de overwinning naar zich toe. “We hebben een lijst met acht of negen mensen in het team die goed een shoot-out kunnen nemen. Ik stond volgens mij als nummer zes op de lijst dus ik hoefde geen shoot-out te nemen,” aldus Schuurman.

Zondag neemt Bloemendaal het op tegen KHC Dragons. Schuurman: “De Dragons zijn de laatste drie jaar erg goed bezig op Europees niveau. We willen de cup pakken op eigen veld.”

Reageer