Seve van Ass optimistisch over play-offkansen: ‘We gaan het doen’

De mannen in de Hoofdklasse zijn bezig aan een sensationele apotheose. Drie ploegen, Amsterdam, Bloemendaal en Rotterdam, ambiëren twee resterende play-offplekken en de laatste competitieronde zal pas uitsluitsel geven.

Rotterdam - Reading EHL seve van ass
Rotterdam, momenteel vijfde op de ranglijst, treft zondag nummer drie Amsterdam. Het duel, zonder de emotie van de competitie-ontknoping al een pikante ontmoeting, betekent erop of eronder voor de ploeg uit de havenstad. De Zuid-Hollanders staan drie punten achter op de opponent van zondag.

‘Wij gaan 3-0 winnen’, voorspelt Seve van Ass in eerste instantie zelfverzekerd, al beseft de aanvaller dat het geen makkelijk karwei zal worden. ‘Amsterdam zit er natuurlijk lekker in de laatste wedstrijden, maar hopelijk is dat in zo’n beladen pot, als er veel druk op staat, minder het geval.’

Winnen alleen is waarschijnlijk niet voldoende. De ploeg van Reinoud Wollf moet ook vijf doelpunten inhalen ten opzichte van de opponent van aanstaande zondag. De Rotterdammers deden het afgelopen weekend er alles aan om het negatieve doelsaldo ten opzichte van Amsterdam goed te maken. In de twee wedstrijden tegen Push en Tilburg maakte het dertien doelpunten en kreeg geen goals tegen. ‘Wij doen wat we moeten doen, 0-6 winnen bij Tilburg is gewoon keurig. Maar als je dan de andere uitslagen ziet en je op doelsaldo nauwelijks bent ingelopen kan je daar toch niet helemaal tevreden mee zijn.’ Amsterdam maakte dit weekend veertien treffers en kreeg er twee tegen, Bloemendaal schoot er zelf tien in en incasseerde er drie.

Een ander mogelijk positief Rotterdams scenario is dat de Mussen verzuimen te winnen van HGC, maar die kans acht de international klein. ‘Jammer dat HGC er zo dik vanaf is gegaan tegen Oranje Zwart’, zegt hij daarover. ‘Ik had gehoopt dat ze nog iets meer in de race zouden zitten als ze tegen Bloemendaal moesten. Ik ga er niet meer van uit dat HGC het Bloemendaal gaat lastig maken, nu de drive ontbreekt dat het móét.’

Al met al een zinderende eindstrijd met een directe confrontatie als prachtig besluit. ‘Amsterdam heeft overtuigende uitslagen neergezet de laatste tijd, maar we zijn zeker aan elkaar gewaagd. Sowieso zijn de potjes tegen hen altijd beladen en op het scherp van de snede. Spelen tegen Amsterdam geeft toch een ander gevoel dan tegen andere clubs, er kunnen gekke dingen gebeuren’, verwijst Van Ass fijngevoelig naar het verleden. Hij besluit optimistisch. ‘Wij staan er nu het minst goed voor, dat mag duidelijk zijn. Maar we gaan het doen.’

Comments (5)

  1. Als Seve uit gaat van 3-0 winst, dan moet Bloemendaal maar met 1 doelpunt verschil winnen. Het lijkt me onwaarschijnlijk dat Amsterdam dit laat gebeuren, aangezien het bij een grotere uitslag ook uitschakeling riskeert + Amsterdam scoort er aardig op los afgelopen weken..

  2. haha, die Seve van Ass, net zijn vader, beetje jezelf moed in praten. maar laten we eerlijk zijn over de kansen en kwaliteiten van Rotterdam versus Amsterdam. ik schat Amsterdam toch wel een tandje beter in. even met 3 goals verschil winnen zie ik never nooit niet gebeuren. 1 goaltje tegen en de kansen zijn al bijna helemaal verkeken voor Rotterdam en ik zie Amsterdam wel meer dan 1 goaltje maken eerlijk gezegd.

  3. 3-0 winst voor Rotterdam is in alle gevallen genoeg. Als Bloemendaal dan maar met 1-0 wint zijn ze 3e, bij een grotere winst van Bloemendaal zijn ze vierde. Ze gaan hoe dan ook Amsterdam voorbij (Rotterdam gaat er drie doelpunten op vooruit maar Amsterdam dus ook drie doelpunten achteruit, dus het maakt 6 uit op het verschil in doelsaldo).

  4. Goed punt – dat was ik in de berekening even vergeten.. Ik zie het alsnog niet echt gebeuren

  5. Wordt lastig verhaal voor Rdam, al heeft Bloemendaal echt nog niet zomaar gewonnen van HGC. Reken maar dat die in hun laatste potje willen laten zien dat ze ook een topploeg zijn. Rdam heeft het laten liggen tegen Den Bosch, daar zullen ze nog wel eens aan terug denken…

Reageer