Seve van Ass: ‘We hebben een hele grote kans laten liggen’

Met een 1-0 voorsprong in de best-of-three reisde Rotterdam zaterdag naar Amsterdam af voor het tweede duel in de eerste ronde van de play-offs. Met een tweede zege zouden de Rotterdammers zich voor de derde keer in de historie plaatsen voor de finale om de landstitel. Amsterdam dwong echter een beslissingsduel af na de 2-1 overwinning in eigen huis.

“We hebben een hele grote kans laten liggen hier”, blikt Seve van Ass terug op de wedstrijd. “Ik moet zeggen dat Amsterdam wel wat sterker was vandaag. Hoewel we nog wel wat gecreëerd hebben en corners hebben gehad, voelde het niet dat wij zo scherp waren als woensdag. Dat is wel heel erg jammer. We hadden een lekker gevoel na woensdag, maar gelukkig hebben we morgen nog een kans.”

Psychologie

Van Ass wijt de verminderde scherpte van de ploeg niet aan de druk van het besef dat Rotterdam op de drempel van de finale stond. “Nee dat niet”, zegt Van Ass, “maar het is zeker psychologie. Amsterdam moet en weet één ding: het gaat ons niet gebeuren dat we eraf gaan. Wij moeten eigenlijk ook, alleen dat is kennelijk toch een ander gevoel.”

Afgelopen woensdag zat het duel lange tijd op slot, maar de tweede wedstrijd werd al vrij snel opengebroken. In de zevende minuut belandde een Amsterdamse strafcorner van Justin Reid-Ross op het lichaam van verdediger Hidde Turkstra. De toegekende strafbal werd vervolgens benut door de Zuid-Afrikaan.

Scherpte

“Zij openden heel sterk en zaten overal bovenop. Wij wat minder”, gaat Van Ass verder. “We hebben toch nog redelijk weten om te draaien. We moesten wat dat betreft van ver komen vandaag. Als je op een lager niveau instapt, kan je je level wel liften in de wedstrijd, maar het is lekkerder als je meteen scherp begint. Dat was bij Amsterdam wel aan de orde. Bij ons niet.”

Toch kwam Rotterdam snel op gelijke hoogte. Zes minuten na de openingstreffer rondde Thijs van Dam een aanval doeltreffend af. “Dat was eigenlijk echt goed gedaan van ons. We hebben veerkracht getoond”, zegt Van Ass.

Foutje

“Maar ja, uiteindelijk leek het heel lang op shoot-outs uit te draaien”, vervolgt Van Ass. “Alleen maken we een fout, een beetje een naïeve fout en Buissant flatst eigenlijk vrij onverwachts op goal. Hij zat er mooi in, maar vanuit ons perspectief had het niet gehoeven.”

Hinkte Rotterdam in de slotfase op twee gedachten. “Nee, ik denk dat beide teams gewoon wilden winnen. Achteraf hadden we misschien of shoot-outs moeten spelen, maar dat is altijd achteraf. Ik denk dat beide teams dachten: we gaan het in reguliere tijd afmaken. Je wil toch zo’n wedstrijd winnen. Zij ook en wij ook.”

Verbeteren

De treffer van Buissant vlak voor het eindsignaal betekent dat beide ploegen morgen in het Wagener Stadion op herhaling mogen. Van As weet wat er beter moet bij Rotterdam in het derde en beslissende duel. “Ons niveau, gretigheid in de duels. Morgen moet het allemaal een stapje beter.”

En mocht het morgen dan uiteindelijk wel uitdraaien op shoot-outs zegt Van Ass: “Daar heb ik heel veel vertrouwen is. Die van ons zijn van wereldklasse.”

Reageer

Contact Us