Sian Keil: 'De simpele dingen gingen niet goed' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Sian Keil: ‘De simpele dingen gingen niet goed’

Dat Den Bosch zich zou plaatsen voor de play-offs was slechts een kwestie van tijd. Dankzij een 2-1 zege op Groningen werd zondag het ticket door de landskampioen en koploper in de Hoofdklasse definitief veiliggesteld, maar zo zegt Sian Keil: “Het was niet onze beste wedstrijd.”

“Het ging moeizaam. We hadden wel vertrouwen, maar we speelden tegen onszelf”, legt Keil uit. “De eerste helft creëerden we veel kansen, maar de simpele dingen gingen niet goed. We mogen van elkaar wel verwachten dat wij dat doen. In de rust hebben we ook tegen elkaar gezegd: speel de bal van een zwart shirt naar een zwart shirt.”

Op achterstand

Den Bosch verzuimde de kansen te verzilveren en kreeg de deksel op de neus toen Groningen meteen scoorde toen het voor het eerst in de Bossche cirkel verscheen.

“Het is gek, als wij op achterstand komen dan komt er een extra beest in ons los en kunnen we een extra stapje doen”, zegt Keil, die ondanks de achterstand bleef geloven in een goede afloop. “Ik had niet het gevoel dat het slecht kon uitpakken. Dat is ook de kracht van de ploeg. Het is meer woede dan angst.”

Orde op zaken

In de tweede helft stelde Den Bosch orde op zaken. Nadat Maartje Paumen vanaf de strafbalstip de gelijkmaker had aangetekend, besliste Keil met haar doelpunt het duel in het voordeel van Den Bosch. “Het was een mooie actie van Imme (van der Hoek, red.). Het is leuk dat ik scoor, maar het maakt niet uit wie er scoort.”

Voor Keil was het doelpunt een mooie beloning. Vanwege een enkelbreuk stond ze bijna de gehele eerste seizoenshelft aan de kant. “Het was een verschrikkelijke eerste seizoenshelft. Er was niet eens sprake dat ik nog zou spelen, maar uiteindelijk heb toch nog drie wedstrijden gespeeld. Het was supermooi meegenomen, maar ik was niet in vorm. Ik miste ritme. In de tweede helft ga ik er volle bak tegen aan. Het is goed en leuk dat ik mijn goaltjes meepik.”

Ongeslagen status

Het winnende doelpunt van Keil betekende alweer de 15de zege van Den Bosch in 17 wedstrijden. De koploper, die zich voor het twintigste jaar op rij kwalificeerde voor de play-offs, is dit seizoen nog steeds ongeslagen. “We hebben er niet erg bij stilgestaan en zozeer over gesproken. We bekijken het per wedstrijd. Het zou mooi zijn om ongeslagen te blijven.”

Komende zondag zal SCHC maar wat graag een einde maken aan de ongeslagen status van Den Bosch. De Bilthovense ploeg steekt momenteel in een prima vorm. De nummer twee van de ranglijst won al zeven duels op rij en incasseerde in de laatste zes wedstrijden geen enkel doelpunt.

Meetmoment

“Persoonlijk vind ik dit altijd gave wedstrijden”, zegt Keil. “Het is een mooi meetmoment met het oog op de play-offs. Het gaat een leuk potje worden.”

Reageer