Sian Keil wil met haar Den Bosch voor de zesde keer kampioen worden - Hoofdklasse Hockey Nederland

Sian Keil wil met haar Den Bosch voor de zesde keer kampioen worden

 

Afgelopen weekend verzekerde Den Bosch zich ten koste van SCHC voor een finaleplek. Komende week nemen de Bosschenaren het op tegen regerend Europees kampioen Amsterdam. Een kraker van jewelste, die donderdag van start gaat in Amsterdam. Een van de smaakmaaksters aan Bossche kans is Sian Keil. Zij kan voor de zesde keer op rij een landskampioenschap achter haar naam gaan zetten.

Zodra Keil onderdeel is van je het team, is de kans op succes groot. Sian Keil speelt nu haar zesde seizoen voor Den Bosch en heeft in al die jaren het landskampioenschap achter haar naam gezet. ‘Dat is best raar, want het klopt inderdaad dat ik elke keer landskampioen met Den Bosch ben geworden. Het voelt bijna als een gewoonte’, aldus de lachende Keil. Toch is het alles behalve zeker dat Den Bosch nu ook landskampioen wordt. Afgelopen week had Den Bosch het moeilijk in de eerste play-offs wedstrijden. In de best-of-three serie tegen SCHC kwam de regerend landskampioen op een 1 – 0 ‘achterstand’. Uiteindelijk werd deze achterstand afgelopen zondag omgebogen tot een 2 -1 voorsprong.

Den Bosch, het team die begeleidt wordt door Raoul Ehren, staat de afgelopen maanden onder druk. Diverse media uiten hun twijfels over het eerste damesteam. Het team zou soms inspiratieloos op het veld staan. Ook zou het allemaal draaien om twee individuen, Frederique Matla en Lidewij Welten. ‘We hebben onze mentaliteit nu goed kunnen laten zien aan hockeyend Nederland. Hockey in Den Bosch staat voor keihard werken en met z’n allen er voor gaan. Waar we dit in de eerste wedstrijd tegen SCHC niet goed lieten zien, hebben we dat in de twee thuiswedstrijden wel gedaan. Den Bosch is een hecht team en dit kwam de afgelopen twee wedstrijden duidelijk naar voren’, aldus Keil. Het team van Keil lijkt op het juiste moment te pieken. Juist op het moment dat de prijzen worden verdeeld, lijkt het team fit en mentaal sterk. ‘Nadat we afgelopen donderdag hadden verloren, hebben we elkaar hierna goed de waarheid vertelt. Open en duidelijk naar elkaar communiceren is een kwaliteit van ons team. Dit soort gesprekken zijn niet altijd even makkelijk, maar uiteindelijk geeft dit wel resultaat’, vertelt Keil.

Sian Keil op jacht naar haar zesde landstitel (c) Roel Ubels
Sian Keil op jacht naar haar zesde landstitel (c) Roel Ubels

 

Donderdag start de eerste wedstrijd tegen Amsterdam. Om 20.30 uur nemen beide teams het tegen elkaar op in het Wagener stadion. Den Bosch heeft geen goede ervaringen met de laatste twee wedstrijden in het Wagener stadion. In de halve finale werd verloren van Amsterdam en in de troostfinale van Der Club an der Alster. ‘Ook in deze wedstrijd waren we niet ‘onszelf’. We hebben hiervan geleerd. Mochten we in de best-of-three verliezen van Amsterdam, dan vind ik dat natuurlijk erg teleurstellend. Maar als we als team alles hebben gegeven voor de overwinning, maar dan toch verliezen, dan vind ik dat minder erg. Ik wil uiteindelijk dat ikzelf en het team er alles aan heeft gedaan’, aldus Keil.

 

Na hockey en studiedrukte volgt een zomerse vakantie

Komende week gaat Keil zich voorbereiden met haar team op de ontmoetingen met Den Bosch. Hierna komt er een periode van ‘rust’ aan voor de hockeysters. Toch kan Keil deze rust nog niet pakken. ‘Ik zit midden in een proces waarbij ik mijn bachelor scriptie voor mijn studie rechten moet afronden. Op 14 juni heb ik een deadline. Hierna heb ik vakantie. Ik kijk er ontzettend naar uit om dan lekker even helemaal niets te doen. Samen met een paar hockeyvriendinnetjes gaan wij lekker naar Mallorca. Hier gaan we genieten van een heerlijke  zonnige vakantie’.

 

Door: Hans Hofstra

 

Reageer