Speelschema Hoofdklasse 2020-2021 - Hoofdklasse Hockey Nederland
Kyra Fortuin juicht nadat SCHC een doelpunt heeft gemaakt.

Speelschema Hoofdklasse 2020-2021

De KNHB heeft gisteren het speelschema van de Hoofdklasse dames en heren bekend gemaakt. Op 6 september zullen zowel de heren als de dames starten met de nieuwe competitie. 

In de Hoofdklasse dames zal in het eerste weekend vooral worden gekeken naar Laren. Alle ervaren speelsters verlieten de club in het Gooi. Daarnaast is er een volledige nieuwe trainersstaf. Kan de ploeg van Serge Spoelstra komend jaar stunten en misschien weer een degelijke middenmotor worden? De Dames van Laren spelen het eerste weekend een uit-wedstrijd tegen Oranje-Rood.

De eerste kraker in de Hoofdklasse dames staat gepland op 27 september. Op de Oosterplas zal Den Bosch de ploeg van Lucas Judge (SCHC) ontvangen. Waar Den Bosch international Laura Nunnink heeft overgenomen, is het SCHC die Klaartje de Bruijn en Mascha Sterk aan de selectie hebben toegevoegd. Beide teams willen graag aan het begin van het drukke seizoen een gat slaan met de concurrentie, zodat later in het jaar, wanneer het speelschema weer voller gaat raken de teugels wat losser gelaten kunnen worden.

Regerend Landskampioen Amsterdam heeft in het eerste weekend van het seizoen een gemakkelijke prooi. In de thuiswedstrijd ontvangt de ploeg Victoria die net zoals vorig jaar waarschijnlijk weer zal strijden tegen degradatie. Amsterdam kent een aantal versterkingen zoals Freeke Moes, Fay van der Elst en Hester van der Veld. Van Moes wordt dit jaar veel verwacht. Afgelopen jaar mocht zij al eens meedoen bij Oranje. In de uit-wedstrijd tegen China scoorde zij toen haar eerste doelpunt. Komend jaar moet zij het gat opvullen van de gestopte Charlotte Vega.

Amsterdam is de regerende landskampioen van Nederland. Foto: Roel Ubels
Amsterdam is de regerende landskampioen van Nederland. Foto: Roel Ubels

Hoofdklasse Heren

Ook de heren zullen op 6 september starten met de nieuwe competitie. Met de nieuwe coach Roelant Oltmans, probeert Kampong dit jaar weer een gooi te doen naar het landskampioenschap. Net zoals vorig seizoen nemen zij het thuis in de openingsronde op tegen Klein Zwitserland. Bij KZ zal Omar Schlingemann zijn debuut maken als hoofdtrainer. De nieuwe trainer gaat proberen om zijn club veilig te stellen van rechtstreekse degradatie.

Of deze rechtstreekse degradatie voor Klein Zwitserland gaat gelden is nog sterk de vraag. Hockeyclub Almere kende ook een leegloop en alle sterke steekhouders die die club nog had, zijn weggelopen. Daarnaast is er een nieuwe trainersstaf aangesteld. De heren van Almere mogen meteen aan de bak, in het eerste weekend gaan de heren op bezoek bij de kampioenskandidaat Bloemendaal.

In het eerste speelweekend staat er meteen een kraker op het programma tussen Oranje-Rood en Rotterdam. De twee ploegen ontliepen elkaar afgelopen jaar niet veel. Rotterdam had een vliegende start en stond lange tijd op een tweede plaats. Uiteindelijk liep de ploeg toch averij op en werd de Europa Cup gemist. Dit jaar zal Oranje-Rood wederom een gooi willen doen naar de play-offs. Afgelopen jaar eindigde de ploeg van Robert van der Horst op een zesde plaats.

Zie hier het nieuwe speelschema in de Hoofdklasse Hockey

 

Reageer