Stefan Duyf: 'We hebben het fantastisch gedaan' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Stefan Duyf: ‘We hebben het fantastisch gedaan’

Met drie punten uit tien wedstrijden nam Push afgelopen weekend in het Topsportcentrum in Rotterdam na een jaar weer afscheid van de Hoofdklasse Zaal. “Het is zuur”, zegt coach Stefan Duyf, “maar we hebben het fantastisch gedaan. Alleen niet gepiekt op de momenten dat we moesten pieken qua resultaat en dat is jammer.”

“Wij zijn het zaalseizoen ingegaan zonder verwachtingen”, gaat Duyf verder. “Je speelt op het hoogste niveau met allemaal aansprekende namen. Ik vind dat we het heel keurig gedaan hebben. Alleen is het jammer dat het niet terug te zien is in de resultaten.”

Verschil met andere ploegen

“We hebben goede helften gespeeld tegen Rotterdam, Kampong en hdm. Vorige week tegen Kampong hebben we een aantal minuten op voorsprong gestaan, gespeeld tegen Weusthof en Ramon Alegre. Die jongens hebben Olympische Spelen meegemaakt. Wij hebben mennekes van Overgangsklasse-niveau en paar jongens die Hoofdklasse hebben gespeeld.”

“Nogmaals ik ben heel blij hoe we het gedaan hebben. Het is jammer dat we niet meer volgend jaar op het hoogste niveau actief zullen zijn”, zegt Duyf.

Pieken

“We hebben nu drie punten”, gaat Duyf verder. “Goed hockeyspelen staat buiten kijf, dat hoor ik ook van meerdere mensen, coaches, publiek en andere ploegen. En daar ben ik ook blij mee, met name hoe de jongens lekker aan het hockeyen zijn met elkaar. Het is wel zo, op de momenten dat je moet pieken en met name tegen de ploegen waar het om kan gaan, hebben we het gewoon niet goed gedaan. Dat is wel verschrikkelijk jammer.”

Push was wellicht te jong en te onervaren? “Ja dat denk ik wel”, zegt Duyf. “In de moments surprêmes doen we dingen: bal te lang vasthouden, een duel aangaan die je niet moet aangaan, verkeerde kant dekken. Van de jongens, die veel spelen, zijn er acht die twintig jaar of jonger zijn. Het is inherent aan leeftijd dat je wel eens wat geks doet.”

Met vaste kern verder

De jonge groep biedt Push perspectief voor volgend seizoen. “Deze periode wel wat spannend voor Push”, legt Duyf uit. “We hebben een verschrikkelijk goede jeugdopleiding en heel veel jongens die zich in de picture hebben gespeeld. Dus ik hoop dat we die jongens binnenboord kunnen houden. Als het zo blijft, kunnen we aan iets moois bouwen. Dus laten we het hopen. De uitdaging is wel om met de vaste kern door te blijven gaan en die jonge jongens gewoon klaar te stomen voor het grote werk.”

Reageer