Steijn van Heijningen: 'Ook lekker genieten van de halve finale' | Hoofdklasse Hockey Nederland

Steijn van Heijningen: ‘Ook lekker genieten van de halve finale’

Veertig minuten plezier maken. Daar draait het bij Cartouche om dit zaalseizoen, zo legde doelman Laurens Goedegebuure eerder al uit aan Hoofdklassehockey.nl. Het blijkt een gouden recept, want de promovendus plaatste zich op de laatste speeldag voor de halve finales van de Hoofdklasse Zaal.

“Het is een supermooi gevoel”, zegt Steijn van Heijningen. “We proberen zoveel mogelijk te genieten van de manier waarop we aan het hockeyen zijn.”

Geen favoriet

Voorafgaand aan het seizoen zouden weinig volgers Cartouche bij de laatste vier hebben ingevuld. “Ja, dan had ik je ook wel gek aangekeken”, zegt Van Heijningen, die op het veld voor HGC speelt.

Voor Cartouche kwam op de laatste speeldag alles neer op het laatste competitieduel tegen Almere. Vanwege het gelijkspel (4-4) eerder op de dag tegen De Reigers moest er gewonnen worden van de Almeerders, die op hun beurt genoeg hadden aan een gelijkspel.

Vol op Almere

“We wisten dat De Reigers minder belangrijk was dan Almere”, legt Van Heijningen uit. “maar we gingen er wel in om te winnen. We kregen veel grote kansen, maar de wedstrijd lag net niet lekker. Toen hebben we gezegd: we gaan nu vol op Almere.”

Almere kwam tegen Cartouche op voorsprong door een doelpunt van Deegan Huisman, maar Steven Doorman maakte uit een prachtige strafcornervariant gelijk. Even later verzuimde Doorman Cartouche op voorsprong te zetten. Hij zag zijn strafbal worden gepareerd door Youri Beck. Uiteindelijk kwam de tweede treffer en dus de zege van Cartouche er toch dankzij Matthijs van Aken.

Veel support voor Cartouche

“We bleven lekker ons eigen spel spelen en dat heeft goed uitgepakt”, zegt Van Heijningen die genoot van de support op de tribunes. Veel fans van Cartouche waren naar het Topsportcentrum Rotterdam afgereisd om hun ploeg te steunen.

“Als er veel publiek is, ga ik veel vrijer hockeyen. Dan voel ik mij lekker in mijn vel en heb het gevoel van: let’s go.”

Genieten

Cartouche treft in de halve finales hdm. De andere halve finale gaat tussen titelverdediger en grote favoriet Amsterdam en Den Bosch. “We zijn de underdog”, zegt Van Heijningen. “We moeten ook lekker genieten van de halve finale en dan zien we wel hoe het gaat.”

Reageer