Stella van Gils: 'We gingen er in de tweede helft echt overheen' | Hoofdklasse Hockey Nederland
Stella-van-Gils-Pinoke

Stella van Gils: ‘We gingen er in de tweede helft echt overheen’

Een mooie zondagmiddag zou het worden voor de dames van Pinoké. Met prachtig hockeyweer mochten het tegen Kampong gaan opnemen. Beide teams mochten na een dikke 180 rustdagen zich weer gaan opmaken voor een competitiewedstrijd in de Hoofdklasse dames.

Chiara Tiddi (achillespees) en Pam Imhof (hersenschudding) moesten de eerste wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Ook Pinoké-nieuweling Lisanne de Lange moest nog verstek laten gaan. In de eerste helft was het lang wachten op actie. Pinoké startte sterk, toch was het Kampong die snel het initiatief overnam. Beide teams kwamen tot één corner, maar echt gevaar werd er niet veroorzaakt. Verdedigende middenvelder Anouk Lambers probeerde met haar strakke passes en krachtige spel nog wel het verschil te maken, toch leek Kampong geen problemen te hebben om de spaarzame aanvallen van Pinoké op te vangen. De terugkerende spits Kelly Jonker werd niet gevonden.

Ook de defensie van Pinoké had het in het eerste kwart makkelijk. De aanvallen van Margot Zuidhof, Alma Fenne en Michelle Simons kwamen vrijwel niet over de 23-meter lijn van de tegenstander. Stella van Gils, die deze week het mooie nieuws ontving dat zij bij de trainingsgroep van Oranje mag aansluiten, was erg blij: ‘We speelden vorig seizoen in de laatste wedstrijd voordat Corona uitbrak ook tegen Kampong. Ik merkte dat we daarom ook veel zin hadden om weer tegen Kampong te mogen spelen. Het eerste kwart was voor ons even wennen. Daarnaast moesten we even kijken hoe zij speelden. Uiteindelijk kregen we steeds meer grip op de wedstrijd’.

Pinoké neemt initiatief over

In de tweede helft zette Kampong meteen druk, wat tot een corner resulteert in de 36ste minuut. De sleep van Margot Zuidhof leek gevaarlijk te zijn, waardoor de scheidsrechter af floot. Het was een van de spaarzame gevaarlijke situaties die Kampong nog zou creëren. Van Gils: ‘We kregen steeds meer vertrouwen in de press. Hierdoor steeg het vertrouwen in ons team dat we een mooi resultaat zouden kunnen halen. In de tweede helft gingen we er dan ook echt overheen’.

Dit bleek ook zo te zijn. Pinoké werd sterker en sterker. Het duurde tot de 38ste minuut totdat Sian Keil het goal van de tweede keepster Ivana Stavasius kon vinden. De 1-0 leek bevrijdend en Pinoké ging meteen op jacht naar de 2-0. Dit lukte, want in de 48ste minuut was het Sterre Deetman die het net voor de tweede maal kon vinden.

In het vierde kwart probeerde Kampong het nog wel, maar het sterke blok van Pinoké zorgde ervoor dat er geen kans meer kwam. Pinoké bleef in de counter gevaarlijk. In de 68ste minuut had Kampong nog een kans, echter ging de strafbal van Renee van Laarhoven tegen de buitenkant van de linkerpaal. Pinoké wint met 2-0 op eigen veld en kent een sterke start van de competitie.

Trainingsgroep Oranje

Alyson Annan maakte deze week bekend dat een groep speelsters uit de Hoofdklasse mag ‘proeven’ aan het Nederlands elftal. De jonge Stella van Gils is een van deze speelsters. Een blije van Gils: ‘Het was voor mij een hele grote verrassing. Ik was de was aan het vouwen, toen ik werd gebeld door Alyson. Ze gaf me aan dat ik mee mocht trainen in het schaduwteam van Oranje’.

Speelsters uit de Hoofdklasse dames krijgen de kans om zich zelf te laten zien. De kans dat deze speelsters nog in aanmerking gaan komen voor een plek in de Olympische selectie lijkt klein: ‘We mogen een aantal keer meetrainen op dinsdag. Daarnaast doen we dan op maandag krachttraining. Als je het echt heel goed doet, zou het kunnen dat je misschien geselecteerd wordt voor een wedstrijd in de FIH Pro League. Ik heb er zin in en ben benieuwd of ik me kan meten met de sterkste speelsters van Nederland’, aldus van Gils.

Reageer