Sterk Amsterdam verslaat MOP en blijft ongeslagen - Hoofdklasse Hockey Nederland

Sterk Amsterdam verslaat MOP en blijft ongeslagen


MOP – Amsterdam 0-3 (0-1)
0-1 Kitty van Male, 0-2 Kelly Jonker, 0-3 Kelly Jonker
MOP is de nummer drie van de ranglijst en doet het boven verwachting goed. Ook vandaag liet de ploeg zien tegen Amsterdam dat MOP dit seizoen, absoluut geen grap is.
Amsterdam had de ploeg uit Vught niet onderschat, want deze ontmoeting werd vooraf gezien als een topper. “We zijn vandaag sterk begonnen en hadden onze kop er goed bij. Wij zagen deze wedstrijd zeker als een topper en hebben ons daarvoor, net als alle andere wedstrijden overigens, heel goed voorbereid. Vandaag creëerden we veel kansen en waren we gewoon goed. Dat is erg lekker, vooral nadat we al een paar heerlijke dagen in Barcelona met het team hebben gehad”, aldus Amsterdam speelster Sophie Polkamp.
Ook Amsterdam coach Alyson Annan was erg tevreden na afloop en was ook zeer verheugd met de progressie die haar ploeg geboekt heeft. “Alle doelstellingen zijn behaald vandaag. We speelden met elf man en echt als een team. Ook waren er vandaag geen eilandjes te zien”, aldus Amsterdam coach Alyson Annan.
Amsterdam blijft door deze belangrijke overwinning gelijk opgaan met Den Bosch, dat tegen Hurley de zesde van het seizoen boekte, het won nipt met 1-2.
MOP was dit seizoen voor een aantal tegenstanders een onneembare horde, maar vandaag liet Amsterdam zien dat het een volwassen topploeg met karakter is.
MOP promoveerde met Toon Siepman twee jaar geleden naar het hoogste niveau en heeft die lijn omhoog weten vast te houden. Het niveauverschil tussen de hoofd- en overgangsklasse is door de lage klassering van de nieuwkomers doorgaans goed zichtbaar. De prestatie van de dames uit Vught, dat nu bezig is met het tweede seizoen op het hoogste niveau, is dan ook uitzonderlijk te noemen.
Foto: Roel Ubels

Comments (5)

  1. amsterdammer

    Goed voor het hockey!

  2. Waarom is dit goed voor het hockey. Als bewijs dat betalen van spelers een must is? Omdat het Amsterdam is? Of gewoon omdat jij voor Amsterdam bent en een simpele opmerking wil plaatsen?

  3. Hopelijk bedoelt hij dat het goed is voor het hockey dat een nieuwkomer als MOP een, naar het zich laat aanzien, stabiele plaats net buiten de play-offs inneemt. Ipv weer rechtstreeks of via de play-outs te degraderen, wat we waarschijnlijk dit seizoen weer gaan meemaken met de gepromoveerde ploegen.

  4. Valt mee hoor de laatste jaren: Oz, hurley en mop promoveerden en spelen nog steeds in de hoofdklasse.

  5. Ik ruik sarcasme… Kan aan mij liggen 😉

Reageer