Sterke generale voor Kampong in aanloop naar kraker tegen Oranje-Rood - Hoofdklasse Hockey Nederland

Sterke generale voor Kampong in aanloop naar kraker tegen Oranje-Rood

 

In aanloop naar de kraker tegen Oranje-Rood heeft Kampong afgelopen weekend goede zaken gedaan. Tegen Bloemendaal werd er gemakkelijk gewonnen. Een knappe overwinning, omdat in de wedstrijd een ruime voorsprong tegen Bloemendaal nog werd weggegeven. Komende donderdag komt het moment van de waarheid, Kampong heeft alles nog in eigen handen om een plek in de play-offs af te dingen. 

De dames van Kampong komen net terug van een trainingsweek in Valencia. In Spanje heeft de ploeg zes trainingen in vijf dagen afgewerkt. Niet alleen werd er hard getraind, ook werd er gewerkt aan het sociale programma. Dit bleek een goede voorbereiding, want de ploeg van Michiel van der Struijk won afgelopen weekend meteen de eerste competitiewedstrijd.

Michiel van der Struijk begon dit seizoen niet sterk, maar kijkt nu met een schuin oog naar boven.
Michiel van der Struijk begon dit seizoen niet sterk, maar kijkt nu met een schuin oog naar de play-offs. Foto: Roel Ubels

In de thuiswedstrijd in September kwam Kampong tegen Bloemendaal snel op een 2 – 0 voorsprong. Met doelpunten van van Laarhoven en Gerritsen. leek de overwinning gemakkelijk binnen gehaald te worden. Toch was het Bloemendaal die verrassend won. Ditmaal won Kampong met een ruime overwinning met wederom dezelfde doelpuntenmaaksters. Van Laarhoven en Gerritsen waren wederom de doelpuntenmaaksters. ‘We speelden het eerste kwart afgelopen zondag niet erg sterk. Maar ons combinatiespel kwam in het tweede kwart steeds beter uit de verf. In deze wedstrijd wilden we ook echt de score verder uitbreiden, terwijl in de heenwedstrijd we de 2 – 0 voorsprong wilden behouden’, aldus Schoenaker.

De dames van Kampong richten zich op de play-offs

Schoenaker is een van de nieuwe gezichten dit jaar bij Kampong. De ervaren speelster komt over van HIC en is onderdeel van een team wat vol in ontwikkeling is. Waar coach Michiel van der Struijk een moeizame seizoenstart kende, is het Kampong die nu vol op stoom is. ‘We willen de play-offs halen. En dat is zeker mogelijk. Komende donderdag spelen we tegen Oranje-Rood en met een overwinning staan we op maar drie punten achterstand van de play-offs. We hebben veel vertrouwen omdat iedereen in ons team voor de top-4 wil gaan’, legt Schoenaker uit.

Kampong heeft deze week een aangepast trainingsprogramma vanwege de wedstrijd tegen Oranje-Rood. In de eerdere wedstrijd dit seizoen won Kampong van de ploeg uit Eindhoven. De wedstrijd Kampong tegen Oranje-Rood wordt komende donderdag in plaats van vrijdag gespeeld in verband met een sterfgeval. De wedstrijd staat om 20.30 uur gepland. Schoenaker: ‘We gaan nog een keer hard trainen. Woensdag hebben we dan een rustdag. Donderdag gaan we keihard knallen’.

 

Door: Hans Hofstra

Reageer