Steven van Tijn assistent Santi Freixa bij Kampong

Santi Freixa wordt komend seizoen bij het eerste damesteam van Kampong geassisteerd door Steven van Tijn. Het duo volgt bij de Utrechtse club Stijn van Roosendaal en Richard de Snaijer op.

Van Tijn was zelf enkele jaren actief in het vaandelteam van Houten en begon als jeugdtrainer bij Hilversum. Op dit moment is hij hoofdtrainer van Bloemendaal JA1 en assistent bij de herenhoofdmacht van Rood-Wit. Daarnaast is hij ook trainer bij het opleidingsteam van Nederlands Jongens B

Mooie stap

‘Assistent bij Kampong Dames 1 is voor mij een mooie stap die past bij mijn ambitie als trainer. Daarnaast kijk ik uit naar de samenwerking met Santi Freixa die een schat aan (internationale) tophockeyervaring heeft’, aldus van Tijn.

Ook Freixa is blij met de komst van Van Tijn: ‘Steven is een jonge ambitieuze trainer met wie ik direct een klik had. Onze invalshoeken zijn verschillend, maar we delen dezelfde visie op hockey. Hij heeft inmiddels veel ervaring in het vertalen van wedstrijdsituaties naar concrete oefenvormen en een wijze kijk op het groepsproces. Fijn dat hij ons team komt versterken!’

Comments (1)

 1. Leuke nieuwe begeleidingsteam bij Kampong.
  Dat hebben ze goed gedaan!

  Freixa krijgt de kans om zich als hoofdcoach te ontwikkelen en van Tijn zal voor het eerst op hoofdklasseniveau kunnen gaan.

  Afgelopen jaar heeft het team met de 5e plaats een prachtprestatie neergezet, na vertrek van 8 o.a. internationals Muller, Cox, De Waard en Leurink. Complimenten aan Van Roosendaal en De Snaijer.
  Maar het gat van plek 5 naar plek 4 is dit jaar met 20 punten wel groter dan ooit. Hopelijk kunnen ze dichterbij komen!
  En samen met OZ de druk op de top 4 weer wat opvoeren.

Reageer

Contact Us