Stijn Jolie: ‘Goed blijven en durven hockeyen’

Almere mag nog steeds hopen op een langer verblijf in de Hoofdklasse. Rechtstreekse degradatie wendde de ploeg af door zondag op de laatste speeldag van de reguliere competitie in eigen huis directe concurrent hdm in een spannende strijd met 4-2 te verslaan.

De uitgangspositie was vooraf duidelijk. Almere had genoeg aan een gelijkspel. Hdm moest winnen. De hekkensluiter begon na de winterstop aan een opmars en bezorgde zichzelf een kansrijke uitgangspositie voor het beslissingsduel om degradatie. Het verschil tussen beide ploegen bedroeg maar twee punten.

Open duel

Almere en hdm maakten er een open wedstrijd van, waarin het spel over en weer ging. De eerste kans van de wedstrijd was voor hdm. Kieran Dartée legde de eerste strafcorner af op Cedric de Gier, die de bal in vrije positie hoog in het doel flatste waardoor de treffer niet telde.

Even later was het aan de andere kant wel raak. Terrance Pieters haalde de eerste Almeerse corner binnen en pushte vervolgens de bal achter keeper Jaap van Montfort. Pieters maakte er vervolgens na een lange sprint 2-0 van door de bal over Van Montfort te wippen.

hdm op gelijke hoogte

Nog voor rust scoorde hdm de aansluitingstreffer. Dartée pushte de strafcorner op de lat, waarna de bal uiteindelijk terecht kwam bij Pieter van Straaten, die koeltjes afrondde. Na de pauze kwam de Haagse formatie zelfs op 2-2. Dit keer pushte Dartée wel raak vanaf de kop van de cirkel. De gelijkmaker viel twee minuten nadat Stijn Jolie uit een Almeerse corner de paal had geraakt.

Jolie had vervolgens het vizier wel op scherp en verzilverde de derde strafcorner. De beslissing in het duel viel vier minuten in het vierde kwart. Andrin Rickli gaf vanaf rechts een voorzet die door Deegan Huisman werd binnen getipt: 4-2.

Kansen hdm

Ondanks de achterstand gaf hdm niet op. De ploeg kreeg in het laatste kwart nog drie strafcorners, waarvan de laatste op de lat belandde. Martijn Dolman kreeg de bal aangespeeld via de variant, maar mikte net te hoog.

In de slotminuut kreeg Almere nog de kans om de score verder uit te bouwen. Een overtreding van Van Montfort op Manuel Verga werd bestraft met een strafbal. Dit buitenkansje werd niet benut door Pieters. Hij raakte de bal niet goed, waardoor Van Montfort de bal kon tegenhouden.

Verschil

“Het was een spannende pot”, concludeert Stijn Jolie. “We komen heel goed op 2-0 en daarna komen zij terug. Dat waren een beetje lucky goals, maar ja, het werd wel 2-2. Ik denk dat wij het daarna heel goed oppakken. We zijn heel goed blijven en durven hockeyen. We hebben onze kansen goed benut. Dat heeft het verschil gemaakt.”

“In fases hebben wij heel goed gespeeld en in sommige fases hebben we toch wel wat fouten gemaakt”, gaat Jolie verder. “Maar ik denk dat we trots kunnen zijn hoe we deze wedstrijd uithockeyen.”

Vechtlust

Jolie complimenteerde niet alleen zijn eigen team, ook had de strafcornerspecialist een goed woord over voor hdm. “Ze zijn tot minuut zeventig blijven vechten en hebben niet opgegeven. Ondanks dat ze 4-2 achter staan. Ze hadden ook de laatste tien minuten kunnen zeggen: Fuck it. Maar ze hebben echt keihard gestreden.”

Nu directe degradatie is afgewend begint voor Almere het lange wachten totdat de play-outs beginnen. “Er zit een lange tijd tussen. We hebben nog vier weken om naar de finales toe te werken. Wij kunnen ook weer even fris worden en dan vol goede moed naar die play-outs toe.”

Bekijk de samenvatting van het duel tussen Almere en hdm

Reageer

Contact Us