Stijn Jolie: ‘Hele wedstrijd een goed gevoel gehad’

“Ik heb nooit het gevoel gehad dat we hier gingen verliezen”, zegt Stijn Jolie zaterdag na afloop van het duel dat Hurley met 4-1 won van hdm. Met de zege trok Hurley de stand in de best-of-three van de strijd om promotie en degradatie weer gelijk, nadat het eerste duel in Den Haag verloren ging.

“Ik heb de hele wedstrijd een goed gevoel gehad”, gaat Jolie verder. “We begonnen gewoon sterk. Dat zij de eerste goal maken, dat is even balen. Je weet dat ze een goede corner hebben en dan scoren ze er één. Gelukkig scoren wij er ook drie.”

Scoreverloop

Na het openingsdoelpunt van Niels Blaak na een kwartier spelen, maakte Rogier Rombouts nog voor rust uit een rebound van een strafcorner de gelijkmaker. Drie minuten na de afslag van de tweede helft zette Jolie Hurley met een benutte corner op voorsprong. Christian Stroboer vergrootte de voorsprong, waarna Jolie met opnieuw een rake strafcorner in het slot de eindstand op het bord zette.

De winst zorgde niet alleen voor blijdschap maar ook voor opluchting geeft Jolie toe. “Maar het is voornamelijk dat we gewoon weer durfden te hockeyen en als team keihard hebben gevochten. En dan zie je dat we gewoon goed hockey kunnen spelen en goals kunnen maken. Dat hebben we vorige week niet gedaan. Ik denk dat we daarmee heel tevreden over mogen zijn vandaag.”

Lekker om rendement te halen

Denkt Jolie dat de ruime zege zal doorwerken naar de derde en beslissende wedstrijd? “Laten we het hopen”, zegt de strafcornerspecialist van Hurley. “Het is altijd lekker om rendement te halen uit je veldspel en corners. Dat voelt gewoon heel goed.”

Morgen (zondag, red.) is de beslissende wedstrijd in Den Haag. Promoveert hdm naar de Hoofdklasse of blijft Hurley ook volgend seizoen actief op het hoogste niveau? Jolie denkt dat fitheid mede een rol zal gaan spelen in het duel.

Doorzettingsvermogen

“Het zijn toch twee wedstrijden in twee dagen”, zegt Jolie, “en wie wil het liefst? Uiteindelijk zal het op doorzettingsvermogen worden beslist.”

Reageer

Contact Us