Stijn Jolie: ‘Het totaalplaatje klopt niet helemaal’

Stijn Jolie tast in het duister. Zijn ploeg Hurley kon zondag opnieuw niet winnen en bleef steken op een remise tegen promovendus Almere (1-1). Met slechts drie punten uit zes wedstrijden staat Hurley op een tiende plaats.

“Als ik het kon verklaren dan had ik het opgelost”, zegt Jolie over de matige competitiestart. “Het wil net niet. Wat dat is, dat moeten we ontdekken. Ik kan het je helaas niet vertellen.”

Doelpunt voorkomt nederlaag

Met een rake strafcorner behoedde Jolie Hurley voor een nederlaag tegen Almere, dat in de eerste helft op voorsprong van gekomen door een doelpunt van Erwin Kruisbrink.

“Gezien het wedstrijdbeeld was het wel een terechte uitslag”, zegt Jolie. “Zij hebben grote kansen gecreëerd en wij maken onze kansen niet. Het had twee kanten op kunnen vallen. Maar wij wilden de wedstrijd winnen, dus hebben we twee punten verloren.”

Niet in paniek

Ondanks het magere aantal punten na zes wedstrijden is er geen sprake van een crisis bij Hurley. “Er is nog geen paniek”, stelt Jolie. “We halen te weinig punten tegen de concurrenten. Punten die we vorig jaar wel haalden. Vorig jaar is vrij lastig te evenaren. Het totaalplaatsje klopt niet helemaal.”

“Vorig jaar ging in de eerste seizoenshelft alles goed, hadden we meer ruimte om te spelen, Dat is dit jaar minder. En we verachten ook meer van onszelf. We zullen moeten schakelen en het op rit moeten krijgen. Of dat gaat lukken? Dat is wel de bedoeling.”

Aan de bak

Over zijn eigen spel is Jolie tot dusver niet tevreden. “Dit is niet het niveau waar ik moet staan”, zegt Jolie. “We moeten als team, als geheel, omhoog. Iedereen moet aan de bak. Je doet het als team. Op het moment dat het team lekker draait, kan je jezelf onderscheiden.”

Komende zondag wacht Hurley een zware klus, de uitwedstrijd even verderop in het Amsterdamse Bos tegen Amsterdam. “Dat is geen makkelijke pot. We zullen deze week keihard trainen en zondag keihard moeten werken. En hopen dat we het kunnen goedmaken. Dat zal wel lekker zijn meegenomen.”

Reageer

Contact Us