Stijn Jolie: ‘Met de druk op de ketel kunnen we een stapje meer zetten’

De heren van Hurley boekten afgelopen zondag eindelijk de eerste overwinning van het seizoen. Tilburg werd met 4-3 verslagen, maar makkelijk ging het niet. Hurley knokte zich in de tweede helft terug van een 3-1 achterstand.

“Goede vraag”, zegt Stijn Jolie op de vraag hoe Hurley erin was geslaagd uit geslagen positie terug te komen. “Aan het einde van de wedstrijd waren we beter. Wij waren leading. We creëerden heel veel kansen en bleven geloven in ons eigen spel.”

Vertrouwen in de wedstrijd

“We hebben een hele goede voorbereiding gehad naar de tweede seizoenshelft toe”, gaat Jolie verder, “en daarom hadden we vertrouwen in deze wedstrijd. We zijn niet in paniek geraakt. We zijn blijven hockeyen.”

Het vertrouwen erin houden en niet in paniek raken was niet altijd even gemakkelijk. Hurley stond er na de eerste seizoenshelft niet florissant voor. Uit de eerste twaalf duels haalde de ploeg slechts zes punten en boekte Hurley geen enkele overwinning.

Stappen gezet tijdens winterstop

“Tijdens winterstop hebben we hockeyend goede stappen gezet. Er is meer lijn in hoe we willen spelen en iedereen staat er achter. Er is meer vertrouwen”, zegt Jolie. “We hebben een iets bredere selectie, minder blessures. Er kan meer en dat scheelt.”

Toch wil Jolie de matige resultaten in de eerste competitiehelft niet wijten aan de blessures. “Dat is een te makkelijk excuus. De eerste competitiehelft was niet onze helft zeg maar”, blikt Jolie terug.

Spanning

Er is nog niets beslist. Hurley staat na de zege in punten gelijk met buurman Pinoké, de nummer tien in de Hoofdklasse. “Het is een spannende competitie en het zit dichtbij elkaar. Elk punt is meegenomen en dan hopen we aan het einde van het seizoen aan de goede kant van de streep te staan.”

“Het belangrijkste is dat we wedstrijden winnen die we moeten winnen”, zegt Jolie. “Er is meer commitment. We moeten nu. Het liefst zijn we op 7 mei klaar en niet op 13 juni. Met de druk op de ketel kunnen we een stapje meer zetten.”

Uitbetalen

De winst op Tilburg is in ieder geval een goed begin voor Hurley. Ook Jolie persoonlijk maakte een goede start. Met drie rake strafcorners was hij belangrijk voor zijn ploeg. “In de voorbereiding hebben we veel corners getraind, maar je moet altijd zien of dat zich uitbetaald in de competitie. Zondag in ieder geval wel en dat is prettig.”

Samenvatting Hurley-Tilburg

Reageer

Contact Us